Elon Musk acuză FBI-ul de "exagerare" în încercarea de a "cenzura" Twitter
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Elon Musk acuză FBI-ul de "exagerare" în încercarea de a "cenzura" Twitter
Elon Musk acuză FBI-ul de "exagerare" în încercarea de a "cenzura" Twitter
Șeful Twitter nu a fost niciodată departe de controverse în ultimele luni și acum a părut să dea greutate unei afirmații nefondate despre FBI-ul care blochează conturile de Twitter ale oamenilor

Musk răspundea la un tweet de la Collin Rugg, care susține că a fost "interzis pe Twitter pentru că l-a susținut pe Trump" și a scris pe Twitter: "RAPORT: Se pare că conturile conservatoare de Twitter sunt suspendate pentru că s-au pronunțat împotriva discursului lui Zelensky de aseară. Mai lucrează FBI-ul la Twitter @elonmusk?".

CEO-ul Tesla a răspuns: "Pentru a fi clar, sunt în general foarte mult pro FBI. Agenția face o muncă foarte importantă de protecție a publicului. Acestea fiind spuse, nicio organizație nu este perfectă, iar o parte a FBI a depășit în mod evident limitele în ceea ce privește cenzura online."

Nu există nicio dovadă că FBI a încercat să interzică conturi.

De când a preluat conducerea Twitter, Elon Musk a prezidat câteva luni tumultoase, luând frecvent decizii executive cu privire la funcționarea Twitter, înainte de a da înapoi câteva ore mai târziu.

Concentrarea sa pe Twitter i-a îngrijorat pe acționarii gigantului auto Tesla, iar valoarea companiei a scăzut în ultimele luni din cauza temerilor că Twitter îi ocupă prea mult timp.

Mulți au fost sceptici cu privire la cel mai recent schimb de replici al său.

"Omule, ai măcar o sursă?", a scris un utilizator, în timp ce un altul a scris în glumă pe Twitter: "MI6 încă mai lucrează la BBC și în pub-uri?".

Musk a declarat în mod constant că dorește să sporească "libertatea de exprimare" pe site-ul de microblogging, dar a fost aspru criticat săptămâna trecută după ce a suspendat unii jurnaliști de pe site, acuzându-i că i-au dezvăluit locația sa în timp real.

Între timp, el a declarat că va demisiona din funcția de director general al Twitter "după ce va găsi un înlocuitor", după ce a realizat un sondaj în care a întrebat utilizatorii dacă ar trebui să continue sau nu la conducerea companiei.

Cu toate că, având în vedere antecedentele sale recente în ceea ce privește schimbarea de opinie, puțini ar fi surprinși dacă se va răzgândi din nou asupra ultimei sale promisiuni.

Sărbătorile de Crăciun devin un coșmar pentru britanici. Totul va fi blocat

Autostrăzi, circulația trenurilor și transportul aerian din Marea Britanie vor fi puternic afectate de grevele anunțate pentru perioada sărbătorilor de Crăciun, complicând la modul cel mai serios sărbătorile de familie și vacanțele pentru localnici, dar și pentru turișii veniți în Regatul Unit. 

Sindicatul funcționarilor publici PCS, care desfășoară o serie de acțiuni în diferite domenii de activitate publică, a anunțat vineri printr-un comunicat de presă că membrii săi care lucrează la autostrăzi vor „participa la 12 zile de proteste stradale”, din 16 decembrie până pe 7 ianuarie.

Sindicatul spune că traficul s-ar putea opri din cauza acestor mișcări, care vor coincide și cu grevele personalului din transportul feroviar, planificate de sindicatul RMT, care vor creșteri salariale pentru a acoperi inflația și condiții mai bune de muncă. „Știm că acțiunile membrilor noștri ar putea crea neplăceri călătorilor care doresc să-i viziteze pe cei dragi în acest sezon de sărbători, dar s-a ajuns aici din cauza unui guvern care nu își ascultă propria forță de muncă”, a comentat PCS într-un comunicat de presă. „Având în vedere criza severă a costului vieții, ei merită să fie plătiți corespunzător, având în vedere munca importantă pe care o fac, menținând drumurile noastre în stare bună de funcționare și în siguranță”, adaugă el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel