Elon Musk, acuzat de hărțuire sexuală, pierde 10 miliarde de dolari
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Elon Musk
Elon Musk
Elon Musk nu este ocolit de un scandal sexual iar acest luru l-a costat din prima zi de când a fost acuzat de comportament sexual nepotrivit, miliardarul a pierdut 10 miliarde de dolari.

El valora joi aproximativ 212 miliarde de dolari, potrivit Indexului Bloomberg al miliardarilor. După ce vestea acuzațiilor a apărut joi seara, averea sa a scăzut la aproximativ 201 miliarde de dolari, arată indicele.

Potrivit raportului Insider, SpaceX, firma aerospațială fondată de Musk, a plătit 250.000 de dolari unei însoțitoare de bord pentru a soluționa o plângere de comportament sexual neadecvat împotriva lui Musk în 2018 însă Musk a negat reclamația.

Musk deține aproximativ 47% din SpaceX. Săptămâna trecută, compania a fost estimată că a ajuns la o evaluare de 125 de miliarde de dolari. Dar este o companie privată și, ca atare, evaluarea sa nu se schimbă prea mult de la o zi la alta.

Performanța acțiunilor Tesla pe piețele publice are cel mai semnificativ impact asupra averii lui Musk. Musk deține aproximativ 15% din producătorul de automobile electrice, potrivit BBC. După ce au apărut veștile despre acuzații, prețul acțiunilor Tesla a scăzut cu 6,4%.

Averea lui Musk tot scade

Dar știrile despre comportamentul sexual nepotrivit al lui Musk și consecințele financiare aferente sunt doar cel mai recent incident dintr-un declin prelungit al averii miliardarului, de la începutul acestui an. Conform estimărilor Bloomberg, el este acum cu peste 69 de miliarde de dolari mai sărac de la începutul anului. Acest lucru se datorează în parte faptului că prețul acțiunilor Tesla a fost tras în jos pe fondul unei reduceri globale a pieței bursiere, investitorii fiind îngrijorați de sănătatea economiei mondiale. 

Probleme pentru Tesla. Elon Musk, furios: Este o înşelătorie!

Dar este, de asemenea, probabil că investitorii Tesla s-au gândit la "riscul reprezentat de omului-cheie", sau la modul în care daunele cu care se confruntă o persoană ar putea avea un impact negativ asupra întregii organizații. "Riscurile de distragere a atenției pentru Musk (percepția este realitate) sunt greu de ignorat", a scris joi pe Twitter Dan Ives, analist la Wedbush, referindu-se la atenția divizată a lui Musk asupra Tesla și a viitoarei sale achiziții de pe Twitter.  

Scăderea prețului acțiunilor Tesla s-a accelerat de când Musk a anunțat că va privatiza Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, în aprilie. La o zi după acel anunț, acțiunile Tesla s-au prăbușit cu peste 12%, acționarii întrebându-se cum va finanța preluarea Twitter, potrivit Insider. 

Scădere pe linie

Numai săptămâna trecută, acțiunile producătorului auto au scăzut cu 14%, ștergând aproximativ 110 miliarde de dolari din evaluarea sa de piață, potrivit Bloomberg. "Atâta timp cât afacerea Twitter este în curs de derulare și atâta timp cât acțiunile Tesla sunt în scădere, oamenii se tem că Musk va trebui să vândă mai multe acțiuni și că ar putea fi distras și nu ar mai acorda atâta atenție Tesla pe cât ar trebui", a declarat pentru Bloomberg Gary Black, fondator și managing partner la ETF Future Fund LLC, un fond de investiții administrat activ, a declarat pentru Bloomberg.

Elon Musk a anunțat că oferta de a achiziționa Twitter este ”temporar suspendată”

Musk este posibil să își vadă averea diminuată și mai mult, pe măsură ce Tesla continuă să fie lovită de vești proaste. Vineri, a avut loc premiera unui nou documentar, "Elon Musk's Crash Course", care analizează răspunsul lui Musk la accidentele de mașină care ar fi fost cauzate de faptul că funcția de pilot automat din mașinile Tesla nu a funcționat corect.

În aceeași zi, Musk a declarat pe Twitter, fără a face referire la articolul din Insider sau la documentar, că a construit un "departament de litigii dure" la Tesla, care îi va raporta direct lui. El căuta candidați care să fie agresivi și care nu vor da înapoi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel