Elon Musk, anchetat de autoritățile aeronautice americane
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Primul zbor de testare al rachetei Starship a SpaceX, care a fost lansată cu succes, dar a explodat în timpul aterizării în decembrie, a încălcat termenii licenței de testare acordate de Administrația Aviației Federale (AAF), potrivit The Verge.

Atât explozia de la aterizare, cât și încălcarea licenței au ceea ce a condus la o anchetă formală a AAF, determinând autoritățile de reglementare să facă un control suplimentar asupra campaniei de testare a rachetelor lui Elon Musk.

Testul din luna decembrie a prototipului „Serial Number 8” Starship de pe spațiile SpaceX din Boca Chica, Texas, a fost apreciată de Musk ca fiind un succes: „Marte, venim !!” a scris miliardarul pe Twitter câteva momente după ce racheta a explodat la aterizare, sărbătorind ascensiunea cu succes a SN8 până la înălțimea de 1proximativ 18 km. AAF, care supraveghează siguranța la sol și eliberează licențe pentru lansări private, a decis în urma acestui incident să demareze o anchetă.

Bitcoin urcă vertiginos după un mesaj pe Twitter al lui Elon Musk

Ancheta așa-numitului accident de  anchetă a fost deschisă în acea săptămână, concentrându-se nu numai pe aterizarea ”explozivă”, ci și pe refuzul SpaceX de a respecta condițiile autorizate de FAA, au mai spus sursele. Nu era clar ce parte a zborului de test a încălcat licența FAA și un purtător de cuvânt al FAA a refuzat să facă această precizare, mai notează The Verge.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...


pixel