Elon Musk anunță o schimbare fundamentală pentru utilizatorii platformei X, fosta Twitter
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Elon Musk / Grafica: Oana Pavelescu
Elon Musk / Grafica: Oana Pavelescu
În curând, unii dintre utilizatorii platformei de socializare deținute de Elon Musk, cei care vor avea nevoie de sevicii suplimentare, vor trebui să scoată niște bani din buzunar.

Elon Musk a declarat vineri că platforma de social media X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, va lansa în curând două noi versiuni de abonamente premium.

"Unul este mai ieftin, cu toate funcțiile, dar fără anularea reclamelor, iar celălalt este mai scump, dar nu are reclame", a spus Musk într-o postare pe X, conform Reuters.

Acesta nu a oferit mai multe detalii despre planurile de abonament.

La începutul acestei săptămâni, compania a început să taxeze noii utilizatori cu 1 dolar în Noua Zeelandă și în Filipine, ca un test pentru accesarea platformei.

Noii utilizatori care au ales să se aboneze fără să plătească vor putea doar vizualiza conținutul de pe platformă, asta include: citirea postărilor, vizionarea de videoclipuri și urmărirea conturilor, a precizat compania pe site-ul său.

Metoda sa de abonare "Not A Bot" are ca scop reducerea spam-ului, a manipulării platformei și a activității roboților, foarte răspândiți pe X.

De la preluarea platformei în octombrie 2022, schimbările rapide din cadrul companiei făcute de Musk, inclusiv concedierile în masă și desființarea echipelor de moderare a conținutului, au dus la oprirea oprirea colaborărilor cu agenții de publicitate.

Musk a recunoscut că platforma a trecut printr-o perioadă dificilă, având parte de o scădere a veniturilor, pentru care ulterior a dat vina pe activiști pentru presiunile exercitate asupra agenților de publicitate.

Pentru a genera noi venituri, Musk a început să taxeze cu câte 8 dolari pe lună pe abonații care dețin conturi cu bifă albastră, numite generic ”Blue Check” și a încercat să atragă advertiserii înapoi pe platforma sa de socializare cu diferite oferte de reduceri.

Citește și: Musk, de nervi, vrea să închidă accesul europenilor la X, fosta Twitter

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel