Elon Musk anunţă restabilirea conturilor de Twitter suspendate
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Elon Musk acuză FBI-ul de "exagerare" în încercarea de a "cenzura" Twitter
Elon Musk acuză FBI-ul de "exagerare" în încercarea de a "cenzura" Twitter
Elon Musk, noul proprietar al platformei Twitter, a anunţat joi că va restabili începând de săptămâna viitoare conturile suspendate de pe reţeaua de socializare dacă acestea nu au încălcat legea, relatează AFP.

La întrebarea, postată miercuri sub forma unui sondaj pe contul său, dacă Twitter ar trebui să ofere o "amnistie generală conturilor suspendate, cu condiţia ca acestea să nu fi încălcat legea sau să nu fi făcut spam scandalos", 72,4% dintre cei aproximativ 3,16 milioane de internauţi care au votat au răspuns "da".

"Poporul a vorbit, amnistia începe săptămâna viitoare", a scris Musk pe Twitter joi, zi liberă în Statele Unite pentru sărbătoarea Thanksgiving (Ziua Recunoştinţei), postarea sa fiind însoţită de mesajul "Vox Populi, Vox Dei" ("Vocea poporului este vocea lui Dumnezeu").

Cu aceeaşi expresie, el a restabilit, sâmbătă, contul fostului preşedinte american Donald Trump, interzis pe reţeaua de socializare după asaltul asupra Capitoliului de la Washington în ianuarie 2021.

Şeful Tesla şi SpaceX a luat această decizie în urma unei consultări similare pe reţeaua socială, o metodă cu o reprezentare incertă. O majoritate restrânsă (51,8%) dintre cei 15 milioane de votanţi s-au pronunţat în favoarea revenirii miliardarului republican pe Twitter, care nu a mai postat pe reţeaua socială de când contul său a fost restabilit.

Google ar putea concedia 10.000 de angajați "neperformanți"

Google, subsidiara Alphabet, vrea să identifice 10.000 de angajați "neperformanți", adică 6% din forța sa de muncă la nivel global, cu scopul de a-i concedia, potrivit The Information.

Citând surse apropiate situației, publicația a precizat că grupul folosește noul său sistem de evaluare a performanțelor introdus în luna mai pentru a clasifica acești angajați.

Un purtător de cuvânt al Google a refuzat să comenteze posibilele reduceri de personal. Acesta a declarat că societatea a implementat un nou sistem, numit Googler Reviews and Development (GRAD), pentru a "stabili obiective clare și pentru a oferi angajaților un feedback regulat" cu privire la performanțele lor.

Confruntat cu o scădere a veniturilor din publicitate și cu o înrăutățire a condițiilor economice, gigantul internetului a dat de înțeles că intenționează o reducere a costurilor și o îmbunătățire a productivității. În iulie, Sundar Pichai, CEO-ul Alphabet, a prezentat un plan numit Simplicity Sprint, care ar trebui să asigure companiei ”20% mai multă eficientă".

Anunțurile de concedieri s-au înmulțit în sectorul tehnologic în ultimele săptămâni, în special la Twitter, cumpărat de Elon Musk, și la compania mamă a Facebook, Meta. Marți, producătorul de computere și imprimante HP și-a anunțat la rândul său intenția de a elimina între 4.000 și 6.000 de locuri de muncă în următorii trei ani.

Warren Buffett donează acțiuni Berkshire Hathaway în valoare de 758 milioane $

Miliardarul Warren Buffett a donat în scopuri caritabile acțiuni Berkshire Hathaway în valoare de peste 758 de milioane de dolari. Investitorul a distribuit 2,4 milioane de acțiuni de clasă B între patru fonduri, potrivit unui document publicat pe site-ul Comisiei americane pentru valori mobiliare și bursiere (SEC).

Începând din 2006, Buffett face, an de an, donații către aceleași cinci organizații de caritate, amintește CNBC. Săptămâna aceasta, însă, este pentru prima dată când investitorul face un astfel de gest de amploare pentru a doua oară într-un an. La începutul lunii iunie, Buffett a oferit deja peste 14 milioane de titluri de valoare Berkshire Hathaway. În plus, de data aceasta, Fundația Bill și Melinda Gates nu s-a numărat printre beneficiarii donațiilor.

"Oracolul din Omaha a convertit 1.600 de acțiuni de clasă A (cu drept de vot) în 2,4 milioane de acțiuni de clasă B (au drept de dividend ). Dintre acestea, 1,5 milioane de titluri de valoare au mers către Fundația Susan Thompson Buffett, numită după regretata soție a lui Buffett. Alte 300.000 de acțiuni au mers către Fundația Sherwood, Fundația Howard G. Buffett și Fundația NoVo, fiecare administrată de copiii investitorului.

Chiar și după ultimele donații, Buffett continuă să controleze 31% din voturile Berkshire, notează CNBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel