Elon Musk ar fi cedat și e gata să cumpere Twitter. Compania a suspendat tranzacțiile cu acțiuni
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Elon Musk vrea să impună abonamente plătite utilizatorilor Twitter cu conturi verificate
Elon Musk vrea să impună abonamente plătite utilizatorilor Twitter cu conturi verificate
Tranzacțiile cu acțiuni Twitter au fost suspendate, marți, după apariția informațiilor că Elon Musk urmează să cedeze și să cumpere platforma socială, relatează BBC.

Musk ar urma să achiziționeze Twitter la prețul inițial pe care îl oferise în aprilie, înainte de a-și anunța ieșirea din acord. Acțiunile Twitter crescuseră cu aproape 13% înainte de anunțul suspendării tranzacțiilor. Informația vine în condițiile în care Musk urma să înceapă lupta în instanță împotriva Twitter, după ce compania l-a dat în judecată pentru a-l forța să meargă înainte cu achiziția platformei.

Elon Musk făcuse o ofertă de 54,2 dolari per acțiune în aprilie, prin care miliardarul ar fi urmat să plătească 44 de miliarde pentru platforma socială. Ulterior, însă, el s-a retras motivând prin „îngrijorări” legate de numărul de conturi false de pe platformă. Twitter a negat acuzațiile și l-a dat în judecată pe Musk pentru a-l forța să meargă înainte și să cumpere platforma socială. Bătălia dintre miliardar și Twitter a continuat pe fondul unei scăderi puternice a acțiunilor Tesla, compania de automobile condusă de Musk și care reprezintă baza averii sale.

Elon Musk a prezentat două prototipuri ale robotului umanoid Optimus

Elon Musk a prezentat vineri două prototipuri ale robotului umanoid Optimus, pe care compania sa Tesla speră să-l producă la un moment dat în "milioane" de unităţi, pentru a "transforma civilizaţia" şi a construi "un viitor al abundenţei" în care sărăcia va dispărea, relatează sâmbătă AFP.

"Bumble C", o primă versiune a robotului, a sosit păşind prudent pe scena din California, unde se defăşura conferinţa anuală "Tesla AI Day" privind progresele în inteligenţă artificială ale producătorului de maşini electrice.

Robotul a schiţat un salut cu mâna, fiind apoi prezentat un videoclip care îl arăta înmânând un colet unui angajat şi udând plantele.

Un prototip Optimus mai avansat a fost de asemenea prezentat publicului, cu mai puţine cabluri expuse, dar care nu poate merge încă singur.

Elon Musk a recunoscut că alte organizaţii au proiectat roboţi mai sofisticaţi, dar cărora "le lipseşte un creier şi care nu au inteligenţa să se mişte singuri (...) Şi sunt foarte scumpi", a mai spus el.

Şeful Tesla doreşte să realizeze un robot care va costa, în cele din urmă, "probabil mai puţin de 20.000 de dolari" şi care va fi proiectat să fie replicat în "milioane de unităţi". Elon Musk estimează că primele livrări vor avea loc în trei până la cinci ani.

Conferinţa "Tesla AI Day" are drept scop să recruteze mai mulţi ingineri pentru a atinge acest obiectiv şi, prin urmare, pentru a "transforma fundamental civilizaţia".

Miliardarul a prezentat în 2021 acest proiect al unui robot care poate îndeplini sarcini repetitive în locul oamenilor.

"Înseamnă un viitor al abundenţei, un viitor în care nu există sărăcie, în care oamenii vor avea ceea ce îşi doresc în materie de produse şi servicii", a detaliat şeful SpaceX şi Neuralink.

"Mulţi oameni cred că suntem doar un constructor grozav", dar Tesla este şi "liderul în inteligenţă artificială", a dat asigurări Elon Musk.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Rheinmetall, investiție 63 de milioane de euro în Ungaria

Kristóf Szalay-Bobrovniczky, ministrul Apărării din...

Prețul unei clasice genți Chanel a spart pragul de 10.000 €

O geantă clasică a casei de modă Chanel, un model cu...

Moderna primește 750 milioane de dolari de la Blackstone

Moderna a anunțat că divizia ”Știința vieții” de la...


pixel