Elon Musk are o problemă cu George Soros
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Elon Musk și George Soros
Elon Musk și George Soros
George Soros, acum în vârstă de 92 de ani, poate spune că a auzit totul de la adepții teoriei conspirației. 

Legendarul investitor, care este însă puțin prezent în mass-media, este acuzat, pe nedrept și fără dovezi, că ar fi creierul aproape tuturor crizelor care zguduie planeta. 

Criza datoriilor din zona euro? Vinovat e Soros, spun adepții teoriei conspirației. Criza imigrației? Vinovat e Soros, susțin ei. Ascensiunea valorilor progresiste? Vinovat e Soros. Când Donald Trump a pierdut alegerile prezidențiale din 2020, el l-a acuzat pe Soros că i-a furat victoria. Aceste atacuri împotriva miliardarului sunt considerate antisemite, Soroș fiind evreu de origine maghiară.

De câteva săptămâni, finanțatorul se află din vizorul adepților teoriei conspirației. Dreapta americană l-a dat în judecată pe Soros pentru că ar fi instigatorul punerii sub acuzare a lui Donald Trump, primul fost președinte arestat în istoria Statelor Unite.

Fiul lui Soros este de facto la conducere

Acum o nouă linie de atac împotriva lui Soros tocmai a fost inițiată de Elon Musk, CEO al Tesla și proprietar al Twitter. Această nouă strategie constă în a susține că Soros, care are cinci copii - Alexander, Jonathan, Robert, Gregory și o fiică Andrea - nu mai conduce de fapt totul. El nu mai ia decizii. Practic, el nu știe cu adevărat unde se duc banii săi, deoarece un fiu de-al său a devenit noul șef în locul tatălui său. Asta susține Musk, fără să ofere vreo dovadă. 

Deși Musk nu este clar la care dintre cei patru fii se referă, indiciile sugerează că ar fi vorba despre Alexander, care este în vârstă de 39 de ani. 

Alexander Soros este președintele Consiliului de administrație al Open Society Foundations (OSF), fundația tatălui său care finanțează numeroase cauze progresiste și ONG-uri din întreaga lume. OSF, o rețea de entități cu operațiuni interconectate în întreaga lume, și-a stabilit ca obiectiv promovarea democrației, a drepturilor omului și a libertății presei. Este una dintre cele mai bogate fundații din lume, alături de Fundația Bill și Melinda Gates, care alocă miliarde de dolari pentru promovarea sănătății publice și a dezvoltării.

La 8 aprilie, New York Post și Fox News, ambele aparținând imperiului mediatic al lui Rupert Murdoch, au relatat că Alexander Soros "a devenit în mod discret un "ambasador" de facto la Casa Albă, făcând cel puțin 14 vizite acolo de când președintele Joe Biden a preluat mandatul.

Musk a votat cu republicanii la alegerile de la mijlocul mandatului. El a decis să facă din Twitter, al cărui proprietar a devenit la 27 octombrie, după ce a plătit 44 de miliarde de dolari, un bastion al conservatorilor.

Într-un comunicat la OSF se spune că Alexander Soros este este președintele consiliului de administrație al OSF, George Soros este fondatorul iar cei doi lucrează împreună.

Musk a fost, de asemenea, de acord cu un utilizator de pe Twitter care s-a plâns că criticile aduse adesea lui Soros sunt considerate ca fiind atac antisemit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel