Elon Musk: ”Civilizația se va prăbuși, rețineți cuvintele mele"
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Elon Musk și X Æ A-Xii
Elon Musk și X Æ A-Xii
Elon Musk, proprietarul în vârstă de 50 de ani al companiilor Tesla și SpaceX a făcut apel la omenire să salveze civilizația făcând mai mulți copii, el însuși având șase copii.

"Nu sunt destui oameni. Nu pot să subliniez suficient acest lucru; nu sunt destui oameni", a spus el.

Musk, un sud-african care are o avere de peste 300 de miliarde de dolari, în mare parte datorită participației sale la producătorul de automobile electrice și la compania sa aerospațială, a declarat pentru The Wall Street Journal că "unul dintre cele mai mari riscuri pentru civilizație este rata scăzută a natalității și scăderea rapidă în continuare a natalității".

Musk răspundea la o întrebare despre modul în care propunerea Tesla Bot ar putea rezolva unele dintre problemele de muncă din lume. El a numit anterior robotul un "substitut generalizat al muncii umane”.

"Atât de mulți oameni, inclusiv oameni inteligenți, cred că sunt prea mulți oameni în lume și cred că populația crește necontrolat. Este complet opusul. Vă rog să vă uitați la cifre. Dacă oamenii nu fac mai mulți copii, civilizația se va prăbuși, rețineți cuvintele mele", a spus el.

Întrebat dacă acesta este motivul pentru care are atât de mulți copii, Musk a spus că încearcă să dea un exemplu bun. Anul acesta s-a despărțit de cântăreața canadiană Grimes, cu care continuă să fie co-părintele fiului lor în vârstă de un an, un băiețel pe care l-au botezat X Æ A-Xii.

Elon Musk le-a spus angajaţilor SpaceX că-i paşte falimentul

ONU i-a prezentat lui Elon Musk planul de 6,6 miliarde de dolari pentru eradicarea foametei în lume

Averea lui Elon Musk s-a prăbușit în două zile

Un număr tot mai mare de oameni decid să nu aibă copii, invocând preocupări precum schimbările climatice și inegalitatea.

Musk a fost mult timp preocupat de bunăstarea populației umane. Anul trecut, el a scris pe Twitter că declinul ratei populației este al doilea cel mai mare pericol pentru civilizație, după inteligența artificială, după care a declarat că încearcă să dea un exemplu bun, prin faptul că a făcut mulți copii. În cadrul discuției, la Washington, Musk a mai spus că funcția de director general este un "titlu inventat" și a deplâns munca necesară pentru a conduce cea mai valoroasă firmă de tehnologie din lume.

"Cantitatea mare de muncă necesară pentru a fi CEO al Tesla este o nebunie", a spus el. "Ar fi frumos să am ceva mai mult timp liber, spre deosebire de a munci zi și noapte, de când mă trezesc și până la culcare, șapte zile pe săptămână. Este destul de intens".

Comentariile i-au lăsat pe membrii din public să se întrebe cum a reușit să se încadreze în timp pentru a-și continua eforturile de repopulare. Musk a avut gemeni în 2004 și tripleți în 2006, toți băieți, cu scriitoarea canadiană Justine Wilson, prima sa soție, de care a divorțat în 2008. Primul lor copil, un băiat, a murit la vârsta de zece săptămâni, în 2002, din cauza sindromului morții subite a bebelușului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel