Elon Musk împărtășește "cea mai mare amenințare la adresa umanității", nu este Al Treilea Război Mondial sau Putin
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Elon Musk, despre planul de salvare a rasei umane: Se află acum în stadiul final de finalizare
Elon Musk, despre planul de salvare a rasei umane: Se află acum în stadiul final de finalizare
Cel mai bogat om din lume a abordat cele mai mari amenințări la adresa umanității în timpul unei apariții recente la un podcast, unde a avertizat că civilizația ar putea dispărea.

Antreprenorul tehnologic este renumit pentru programul său SpaceX și pentru ambițiile sale de a popula planeta Marte în încercarea de a face din oameni o specie interplanetară.

Pe lângă interesul său pentru afacerile extraterestre, Elon s-a concentrat recent asupra amenințărilor mai aproape de casă, provocându-l chiar pe Vladimir Putin la o luptă unu la unu după invazia autocratului în Ucraina.

Dar, vorbind în cadrul podcastului Full Send, Elon a sugerat că este puțin probabil ca o apocalipsă nucleară să fie cea care va duce la prăbușirea omenirii.

"Aș spune că cea mai mare amenințare în acest moment este colapsul demografic; rata foarte scăzută a natalității... Avem o problemă de subpopulare. A existat un boom demografic uriaș în care oamenii au făcut o tonă de copii după cel de-al Doilea Război Mondial, dar rata natalității în SUA a fost sub rata de înlocuire din 1971 sau 1972, timp de 50 de ani SUA a fost sub rata de înlocuire. Ceea ce ne confruntăm este colapsul demografic. Oamenii nu au nicio idee despre cât de repede se va prăbuși populația."

Antreprenorul a explicat că singurul motiv pentru care ratele populației nu se prăbușesc în prezent este reprezentat de creșterea speranței de viață.

Însă, Elon a avertizat că, pe măsură ce numărul "scutecelor pentru adulți" va depăși numărul scutecelor pentru copii, populația țărilor va începe să scadă.

Acest lucru, a susținut el, va lăsa populația tânără în inferioritate numerică și nu se va putea reproduce într-un ritm suficient de rapid pentru a-i susține pe cei mai în vârstă.

"O rată scăzută a natalității este o moarte lentă pentru o civilizație, nu este o moarte rapidă. Vârsta medie începe să crească în derivă și, practic, civilizația va muri. Sincer, având de ales, aș prefera ca civilizația să se stingă cu un bang decât cu un scâncet și scutece pentru adulți."

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel