Elon Musk își vinde acțiunile Tesla? Promisiune făcută pe Twitter
Autor: Mara Ivan | 07 noi 2021, 12:02
Rămâne de văzut dacă va urma sfatul utilizatorilor
Rămâne de văzut dacă va urma sfatul utilizatorilor
Elon Musk i-a întrebat sâmbătă pe cei 62 de milioane de admiratori ai lui de pe Twitter dacă ar trebui să vândă 10% din acţiunile pe care le deţine în compania Tesla şi a promis că va respecta decizia acestora, informează AFP.

Controversatul patron al producătorului de automobile electrice Tesla pare că a dorit să reacţioneze astfel în urma unei noi propuneri a politicienilor din Partidul Democrat, care ar dori să impună impozite mai mari pentru oamenii cu averi foarte mari, vizând acţiunile deţinute de aceştia, care sunt taxate în general doar atunci când sunt vândute.

"S-a vorbit mult în ultima vreme despre veniturile nerealizate ca despre un instrument de evaziune fiscală, iar eu propun, deci, să vând 10% din acţiunile mele în compania Tesla", a scris Elon Musk într-un mesaj publicat pe Twitter.

"Sunteţi de acord?", i-a întrebat el pe admiratorii lui de pe această reţea de socializare, propunându-le să răspundă prin "da" sau "nu". "Voi respecta rezultatele acestui sondaj, indiferent de rezultatul lui", a adăugat miliardarul american de origine sud-africană.

Până sâmbătă seară la ora 21:00 GMT, răspunsurile "da" reprezentau 55% din totalul voturilor exprimate.

Potrivit Bloomberg, Elon Musk deţinea la 30 iunie aproximativ 17% din acţiunile în circulaţie ale companiei Tesla, care valorează în prezent 208,37 de miliarde de dolari. Antreprenorul a primit, de asemenea, un pachet important de opţiuni de cumpărare de acţiuni şi de acţiuni convertibile ca mijloc de remunerare.

Citește și Elon Musk, gata să salveze omenirea, dar pune o singură CONDIȚIE

Prin intermediul participaţiilor sale în alte companii, precum Neuralink şi mai ales SpaceX, magnatul Elon Musk este, teoretic, cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată de Bloomberg la 338 de miliarde de dolari.

"Vă rog să ţineţi cont de faptul că eu nu primesc de nicăieri un salariu în numerar sau bonusuri. Nu am decât acţiuni, iar singura modalitate pentru mine de a-mi plăti impozitele personale este aceea de a vinde acţiuni", a adăugat Elon Musk. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

ALERTĂ NAȚIONALĂ decretată în China. Pierderile sunt uriașe

Incendii de pădure, temperaturi caniculare și nici o...

Haosul a pus stăpânire pe capitala Marii Britanii VIDEO

Locuitorii capitalei Marii Britanii au fost nevoiți să...

ANM anunță vreme SEVERĂ: Caniculă, furtuni și vijelii

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis,...

Germania reduce TVA la gaze

Germania va reduce temporar TVA la gazele naturale, de la 19% la 7%, pentru...

Crossuri externe