Elon Musk își vinde ultima casă cu o REDUCERE uriașă
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Având în vedere că unele date ale problemei s-au schimbat, șeful de la Tesla, Elon Musk, s-a văzut nevoit să-și revizuiască unele calcule. Prin urmare, miliardarul american a decis să facă o reducere substanțială, de 15%, la prețul proprietății sale din California - ultima casă deținută de omul de afaceri. Acum, vila se vinde pentru 32 milioane de dolari.

Antreprenorul a luat această decizie la câteva zile după ce a anunțat că intenționează să mute sediul central al Tesla în orașul Austin, statul Texas. Prețul inițial al conacului a fost de 37,5 milioane de dolar. Ceea ce înseamnă că viitorul proprietar va plăti mai puțin cu 5,5 milioane. 

Imobilul are o suprafață totală de aproximativ 1500 metri pătrați. Are șapte dormitoare și zece băi. Vila a fost construită în 1916. În interior există o bibliotecă, o sală de muzică și o piscină. Până acum, casa, situată în orașul Hillsborough din zona golfului San Francisco, era închiriată pentru evenimente.

Luând prin surprindere opinia publică, așa cum îi stă, de altfel, în caracter, Musk a anunțat, la începutul lunii mai, că și-a propus să-și vândă toate proprietățile imobiliare. ”Nu voi mai avea casă”, scria, la acel moment, pe Twitter, patronul companiei SpaceX. 

Totuși, Musk a spus că nu va vinde vechea casă a lui Gene Wilder (Jerome Silberman, interpretul rolului principal din filmul ”Willy Wonka și Fabrica de ciocolată”, a decedat în 2016), pentru că ”își va pierde sufletul”. În același mesaj el aprecia că acțiunile Tesla sunt prea scumpe, afirmație care a antrenat o prăbușire a titlurilor companiei cu 7,1%, până la 711,5 dolari.

Citește și Banii aduc fericirea? Femeile din viața miliardarului Elon Musk

Poate merită amintit, în acest context, despre proiectul pe care Musk l-a anunțat la deschiderea primei fabrici Tesla din Europa, în Germania. El a spus că va produce berea GigaBier. 

„Vom construi o stație chiar pe teritoriul întreprinderii. Vom face graffiti peste tot în fabrică și afară. Chiar vrem să bem o bere ”, a spus Elon Musk în discursul său. Nu este prima dată când producătorul american de mașini electrice face astfel de anunțuri: în noiembrie 2020, Tesla a lansat tequila de marcă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...


pixel