Elon Musk mută altă companie importantă din statul american Delaware
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Elon Musk
Elon Musk
Neuralink, compania care se ocupă cu implantarea cipurilor în creier, deținută de Elon Musk, și-a schimbat locul unde este înregistrată, din Delaware în Nevada.

În urmă cu aproximativ o săptămână Elon Musk a luat o măsură asemănătoare pentru Tesla, când a decis organizarea unui vot al acționarilor pentru a-și transfera sediul firmei din Delaware în Texas, arată Fox Business.

Această decizie a venit după ce un judecător a anulat un bonus salarial în valoare de 56 de miliarde de dolari al magnatului.

"Niciodată să nu vă înființați compania în statul Delaware", a postat Musk pe X, fostul Twitter, după ce a fost pronunțată această hotărâre.

Săptămâna trecută, o judecătoare din Delaware a dat câștig de cauză unor investitori Tesla care au contestat bonusul pe care miliardarul ar fi trebuit să îl primească, socotind inițiativa nedreaptă pentru acționarii companiei.

Ca răspuns la această hotărâre, Musk a făcut un sondaj printre utilizatorii X, întrebând: "Ar trebui ca firma Tesla să se mute în Texas, unde se află sediul său fizic?". Rezultatele sondajului au fost 87,1% "Da" și 12,9% "Nu", după ce au votat peste 1,1 milioane de utilizatori.

"Votul publicului este fără echivoc în favoarea Texasului!" a declarat Musk pe 1 februarie. "Tesla va acționa imediat pentru a organiza un vot al acționarilor pentru a transfera compania în Texas".

Musk a anunțat săptămâna trecută că Neuralink a reușit să implanteze cu succes primul său cip în creierul unui pacient uman, care pare că se recuperează bine.

Musk a mai scris pe Twitter că prima versiune a Neuralink se numește Telepathy, explicând că le permite oamenilor să își controleze telefonul sau computerul sau aproape orice dispozitiv, doar prin gândire.

"Primii beneficiari vor fi cei care și-au pierdut capacitatea de utilizare a membrelor", a spus Musk.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel