Elon Musk, salvat de Samsung? Plan colosal ar companiei sud-coreene
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Tesla Giga Factory din Texas va avea furnizorul în pragul ușii
Tesla Giga Factory din Texas va avea furnizorul în pragul ușii
Pe măsură ce cursa pentru lupta pentru supremația de pe piața autovehiculelor electrice se îninge, producătorii din întreaga lume se străduiesc să asigure resurse și să stabilească lanțuri de aprovizionare fiabile. 

Fiind unul dintre cei mai mari jucători de pe piața vehiculelor electrice, Tesla are nevoie de cantități masive de hardware pe care nu le poate produce singur fiind vorba mai precis de cipuri semiconductoare. 

Industria auto a fost grav afectată de lipsa recentă de cipuri, iar Tesla nu a scăpat nevătămată de această penurie. Modele viitoare, cum ar fi Tesla Roadster și Cybertruck, au fost întârziate, dar se pare că există o lumină la capătul tunelului: potrivit surselor, Samsung planifică deschiderea unei fabrici de cipuri, o investiție care se ridică la valoarea de 17 miliarde de dolari, și care va fi construită la doar câțiva kilometri de Giga Factory Tesla din statul Texas.

Gigantul coreean se va întâlni săptămâna aceasta cu autoritățile orașului Taylor pentru a discuta despre detaliile legate de proiectul masiv care se așteaptă să coste 17 miliarde de dolari. 

Dacia opreşte activitatea timp de cinci zile. Care este MOTIVUL

Potrivit publicației Teslarati, o sursă anonimă a declarat reporterilor că „până acum, (Samsung Electronics) a analizat în detaliu patru până la cinci locații pentru ”Proiectul Star”. Ceea ce au reținut sursele citate este că (Samsung) a ales în cele din urmă orașul Taylor după ce a luat în considerare stimulentele investiționale și condițiile geografice. "Dimensiunea completă a noii fabrici este uimitoare: la peste 51 de milioane de metri pătrați, va fi de peste patru ori mai mare decât fabrica companiei din Austin, Texas”.

„Noua fabrică dacă se va ridica într-o locație departe de uzina din Austin, ar putea costa Samsung mai mult pentru furnizarea de apă și electricitate și stabilirea altor infrastructuri. Dar avantajul este că poate opera linia într-un mod mai stabil", a mai declarat sursa. Samsung este un furnizor cheie pentru Tesla, iar această mișcare va fi benefică în mod clar pentru ambele companii, cu planuri aflate deja în mișcare pentru o colaborare pentru o nouă versiune a computerului FSD Tesla. Noua fabrică va beneficia, de asemenea, de reduceri fiscale de peste 300 de milioane de dolari, iar ceremonia de demararea a șantierului a fost fixată pentru primul trimestru al anului 2022, operațiunile fiind planificate să înceapă în 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai mari companii listate la bursa din Germania

Clasamentul celor mai mari capitalizări de la bursa...

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...


pixel