Elon Musk nu știe să piardă și spune că CEO-ul Disney ar trebui concediat
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Elon Musk / Grafica: Oana Pavelescu
Elon Musk / Grafica: Oana Pavelescu
Elon Musk nu renunță la cearta sa cu directorul general al Disney, Bob Iger.

Șeful X l-a făcut praf pe Iger joi, scriind pe X, fostul Twitter, că acesta ar trebui "concediat imediat" și că Walt Disney însuși "se răsucește în mormânt din cauza deciziilor luate de Inger".

Musk a profitat de vestea că procurorul general din New Mexico a dat în judecată Meta și pe directorul său general - un vechi rival al său - Mark Zuckerberg.

Procesul susține că rețelele de socializare ale Meta nu fac suficient pentru a proteja copiii și că Instagram și Facebook "nu sunt spații sigure pentru copii, ci mai degrabă locații principale pentru ca infractorii să comercializeze pornografie infantilă și să solicite minori pentru sex", a declarat procurorul general Raúl Torrez din New Mexico.

Un utilizator de pe X a subliniat că Disney încă își face publicitate pe Meta. Compania a retras recent reclamele de pe X după ce Musk a susținut o postare antisemită.

Musk a intervenit (scriind greșit numele directorului general al Disney): "Bob Eiger crede că este cool să faci reclamă lângă postări legate de exploatare a copiilor. Un tip cu adevărat cinstit".

Când un alt utilizator a întrebat de ce Iger nu a fost încă concediat, Musk a răspuns: "Ar trebui să fie concediat imediat".

De asemenea, el a răspuns la un titlu de știri despre apelul său pentru concedierea lui Iger cu un singur cuvânt: "adevărat".

Este cel mai recent atac al lui Musk la adresa unei companii care a renunțat să-și mai facă reclamă pe platforma sa. La Summit-ul DealBook al The New York Times, Musk a avut un răspuns succint și vulgar la adresa companiilor care nu au mai vrut să-i dea bani: "Duceți-vă dracului".

La același summit CEO-ul Disney a fost întrebat despre decizia companiei sale de a retrage publicitatea pe X, la care Iger a spus că: ”Știm că Elon este flamboaiant în multe privințe și mai știm că numele său este strând legat de companiile pe care fie le-a fondat, fie le deține, fie că este vorba de Tesla sau SpaceX sau acum X", a spus Iger.

Iger a părut să facă referire la decizia lui Musk de a susține un tweet antisemit care a fost publicat luna trecută.

"Prin faptul că a luat poziția pe care a luat-o într-o manieră destul de publică, am simțit că asocierea cu această poziție și cu Elon Musk și X nu a fost neapărat una pozitivă pentru noi", a spus Iger.

Musk s-a confruntat cu o avalanșă de critici în legătură cu atitudinea sa pe X, care a numit o postare antisemită "adevărul absolut". Ulterior, Musk a revenit asupra comentariului său inițial, numindu-l "prostesc".

Iger și Disney se numără printre cei pe care Musk i-a desconsiderat de-a lungul anilor. Miliardarul a disprețuit în mod public mai multe personalități și companii importante, inclusiv Apple și chiar pe președintele Joe Biden.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel