Elon Musk susține că inteligența artificială va înlocui, în viitor, munca oamenilor
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Elon Musk
Elon Musk
Într-o discuție cu prim-ministrul britanic Rishi Sunak, Elon Musk a făcut vorbit despre cât de controversată poate deveni inteligența artificială în timp.  Ce doi s-au întâlnit în cadrul summitului inaugural al Marii Britanii privind Siguranța AI.

"Cel mai probabil, inteligența artificială va fi o forță benefică", a spus Musk. "Dar probabilitatea ca lucrurile să meargă prost nu este inexistentă.", conform CNN

Musk a fost prezent la evenimentul desfășurat în principal la Bletchley Park, sediul programului forțelor aliate pentru descifrarea codurilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, alături de vicepreședintele SUA Kamala Harris, CEO-ul OpenAI Sam Altman și alți politicieni importanți și lideri tehnologici globali. Oficiali chinezi au fost, de asemenea, prezenți la eveniment.

"Mă bucur să văd că oamenii iau în serios inteligența artificială în acest moment", i-a spus Musk lui Sunak joi.

Musk a făcut mai multe predicții legate de IA, inclusiv un viitor în care nu vor mai fi necesare locuri de muncă și în care companiile care vor folosi această tehnologie vor avea cele mai eficiente colaborări.

În prima zi a evenimentului despre IA, peste 25 de țări și Uniunea Europeană au semnat Declarația Bletchley, convenind să lucreze împreună pentru a crea o abordare unitară de supraveghere în eforturile de a implementa tehnologia IA într-un mod "centrat pe om, de încredere și responsabil," subliniind "potențialul pentru prejudicii grave, chiar catastrofale," despre care au vorbit și alți lideri din domeniul tehnologiei.

Elon Musk s-a întâlnit cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu în septembrie, cu câteva săptămâni înainte de izbucnirea războiului dintre Israel și Hamas. Netanyahu s-a întâlnit cu Musk pentru a discuta despre inteligența artificială și antisemitism pe platforma de socializare deținută de Musk, X, cunoscută anterior sub numele de Twitter.

Musk s-a întâlnit și cu președintele francez Emmanuel Macron de mai multe ori în ultimul an. Alți șefi de stat care au vorbit Elon Musk pe această temă sunt prim-ministrul italian Giorgia Meloni, prim-ministrul indian Narendra Modi și președintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel