Pachetul fiscal va fi decis miercuri. Guvernul vrea legiferarea până pe 7 iulie
Guvernul se află în criză de...
Musk a declarat luni, într-o postare pe platforma de socializare X, că dacă nu va primi mai multe acțiuni la cel mai valoros producător auto din lume care să fie "suficient de multe pentru a fi influent, dar nu atât de multe încât să nu pot fi răsturnat", ar prefera să construiască produse în afara producătorului de vehicule electrice.
El a lăudat de mult timp funcționalitatea parțial automatizată a unor modele Tesla "Full Self-Driving" și prototipurile sale de roboți umanoizi, dar producătorul de vehicule electrice își generează majoritatea veniturilor din activitatea sa în domeniul auto, informează Reuters.
Unii analiști au considerat, de asemenea, că tehnologiile, inclusiv supercomputerul Dojo al Tesla pentru antrenarea modelelor de inteligență artificială, sunt factori care determină evaluarea producătorului de vehicule electrice, analistul Adam Jonas de la Morgan Stanley afirmând în septembrie că Dojo ar putea crește valoarea de piață a acestuia cu aproape 600 de miliarde de dolari.
Acțiunile Tesla au scăzut marți cu aproximativ 2% în precomercializare, în urma comentariilor lui Musk.
Musk, cea mai bogată persoană din lume, deține în prezent aproximativ 13% din acțiunile Tesla, după ce a vândut acțiuni de miliarde de dolari în 2022, în parte pentru a contribui la finanțarea achiziției Twitter, în valoare de 44 de miliarde de dolari.
Musk se confruntă în prezent cu un proces privind pachetul său de compensații. Acționarul Tesla Richard Tornetta l-a dat în judecată pe Musk și consiliul de administrație în 2018 și speră să dovedească faptul că cofondatorul s-a folosit de dominația sa asupra consiliului de administrație al Tesla pentru a obține un pachet de compensații supradimensionat care nu l-a obligat să lucreze la producătorul de vehicule electrice cu normă întreagă.
Musk a declarat pe X că nu există nicio problemă cu consiliul de administrație cu privire la noul său pachet de compensații și a spus că verdictul în așteptare a împiedicat discuțiile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul se află în criză de...
RO e-Factura devine obligatorie pentru ONG-uri și...
Ministrul Finanțelor, Alexandru...
Adrian Nicușor Nica a fost desemnat pentru a prelua conducerea Agenției...
Autoritatea de Supraveghere...
Compania britanică Nothing...
RAR avertizează că peste 85.000...
Ciprian Tătăruşanu, fostul...
Curs valutar BNR, 1 iulie 2025.
Germania vrea să salveze...
Activele nete ale celor 248 de...
UE cere eliminarea imediată a...
Administrația Fondului pentru...
La 30 iunie 2025, rezervele valutare la Banca Naţională...
DGAF a identificat o fraudă...
Emmanuel Macron trage un semnal...
Renault ar urma să raporteze în...
Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...
ANAF informează că a identificat o fraudă de peste 1,3...
Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat luni că va merge...
Guvernul României a adoptat...