EMA aprobă un NOU VACCIN anti-COVID-19
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
EMA a aprobat și vaccinul Novavax
EMA a aprobat și vaccinul Novavax
Vaccinul Covid-19 de la Novavax Inc. a fost aprobat de Agenția Europeană pentru Medicamente și va deveni primul vaccin pe bază de proteine împotriva acestei boli în Europa.  

Serul, cunoscut sub numele de Nuvaxovid, a fost recomandată de Agenția Europeană pentru Medicamente, potrivit unei declarații date publicității luni. O decizie a Comisiei Europene care să autorizeze vaccinul este așteptată.

Aceasta urmează unei decizii luate săptămâna trecută de Organizația Mondială a Sănătății care a acordat statutul de utilizare de urgență a vaccinului. Este un impuls pentru vaccinul de la Novavax, care a suferit luni de întârziere după probleme ivite la fabricație, în ciuda faptului că a obținut unele dintre cele mai mari finanțări din partea administrației Trump, în primele etape ale pandemiei, scrie Bloomberg.

Întârzierea în dezvoltarea comercială a vaccinului în comparație cu rivali precum Pfizer Inc. și Moderna Inc. a afectat puternic acțiunile sale după ce a ajuns la niveluri maxime în februarie.

Moderna anunță un vaccin special împotriva OMICRON

Novavax a crescut cu aproximativ 11% în tranzacțiile de dinaintea deschiderii pieței din New York. 

Vaccinul companiei cu sediul în Maryland imită proteina spike a coronavirusului, declanșând un răspuns imunitar care pregătește organismul pentru o infecție reală. Necesită două doze la trei săptămâni distanță și poate fi păstrat la temperatura frigiderului, ceea ce îl face mai ușor de transportat decât unele vaccinuri cu ARN mesager.

Rezultatele a două studii clinice principale au constatat că injecția a fost eficientă în prevenirea COVID-19 și au implicat în total peste 45.000 de persoane. Primul studiu din Mexic și SUA a constatat o reducere de 90,4% a numărului de cazuri simptomatice de COVID-19 la 7 zile după a doua doză, comparativ cu persoanele cărora li s-a administrat un placebo. Cel de-al doilea studiu din Marea Britanie a arătat că eficacitatea vaccinului a fost similară, de 89,7%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel