Emerson Electric va vinde o mare parte din activități către Blackstone pentru 14 miliarde $
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Au negociat, au convenit toate detaliile tranzacției și au bătut palma
Au negociat, au convenit toate detaliile tranzacției și au bătut palma
Emerson Electric (EMR) a anunțat luni că a acceptat să vândă o participație majoritară în cadrul unității sale Climate Technologies către Blackstone (BX), într-o tranzacție care evaluează compania la 14 miliarde de dolari.

Emerson va primi încasări inițiale în numerar înainte de impozitare de aproximativ 9,5 miliarde de dolari și o obligațiune de 2,25 miliarde de dolari la încheierea tranzacției și va păstra o participație de 45% în afacerea autonomă Climate Technologies, potrivit unei declarații comune.

Afacerea va fi structurată ca o societate mixtă între Emerson și Blackstone până la o eventuală vânzare sau ofertă publică inițială. Contravaloarea în numerar va fi finanțată cu 5,5 miliarde de dolari din finanțarea integrală a datoriilor și cu 4,4 miliarde de dolari în acțiuni de la Blackstone, se arată în comunicat.

O filială a Autorității de Investiții din Abu Dhabi și GIC vor investi alături de Blackstone în această tranzacție.

Emerson intenționează să folosească veniturile obținute în urma tranzacției pentru fuziuni și achiziții în vederea consolidării și diversificării portofoliului său de automatizări. De asemenea, intenționează să continue să returneze numerar acționarilor prin răscumpărări de acțiuni, care se preconizează că vor totaliza aproximativ 2 miliarde de dolari în 2023, și prin dividendele sale.

Tranzacția, care a fost aprobată în unanimitate de consiliul de administrație al Emerson, se preconizează că se va încheia în prima jumătate a anului 2023.

De asemenea, ca parte a tranzacției, Emerson își va redimensiona structura de costuri corporative și de platformă și va vinde proprietatea campusului său din St. Louis către societatea mixtă. Potrivit comunicatului, Emerson va semna un contract de închiriere pe trei ani pentru sediul central, cu o opțiune de prelungire pentru încă doi ani.

Compania va lansa, de asemenea, o căutare de potențiale locații pentru sediul central, precizează agențiile de presă. 

Citește și MedLife a preluat 51% din acţiunile Grupului Provita

"MedLife intră astfel în acţionariatul Provita prin preluarea a 51% din pachetul de acţiuni. Noul parteneriat pune laolaltă know how-ul celui mai mare grup medical privat din România, MedLife, şi excelenţa echipelor medicale din cadrul Provita, supraspecializate în terapia intervenţională a durerii", se arată într-un comunicat al MedLife, transmis miercuri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, la nivelul Capitalei, Provita mai are un centru de instruire în terapia durerii, singurul din Europa Centrală şi de Est, aprobat de European Society of Regional Anaesthesia and Pain Therapy. În perioada imediat următoare, Provita se va dezvolta şi în alte oraşe mari din ţară, primul oraş vizat fiind Suceava, unde Grupul va inaugura o clinică specializată, ariile cheie fiind terapia intervenţională a durerii şi screeningul complet privind patologia sânului. De asemenea, Grupul urmează să ... Citește mai departe AICI

Citește și Vodafone își vinde afacerea din Ungaria pentru 1,8 miliarde de dolari

"Acest lucru reprezintă de peste nouă ori profitul operațional ajustat pentru cele 12 luni încheiate la 31 martie", a precizat Vodafone în comunicatul preluat de agențiile de presă. Tranzacţia ar urma să fie finalizată până la finalul acestui an.

"Guvernul ungar are o strategie clară a a crea un campion naţional ungar în sectorul IT", a afirmat directorul general al Vodafone, Nick Read, adăugând că "entitatea combinată va spori concurența și accesul la investiții pentru viitorul digital al Ungariei". Tranzacția mai trebuie să fie aprobată de autoritățile relevante și de acționari. Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Curs valutar BNR. Una caldă, alta rece pentru leu

Curs valutar BNR, 23 aprilie 2023.

Cum cad românii victime ale fraudelor online. Raport Revolut

Revolut prezintă primul său raport global despre...

Tranzacţie pe piaţa românească de software

Adnumus intermediază cu succes achiziția de către Eleco...

Comic Con Romexpo 2024. Explozia culturii "Pop&Geek"

Comic Con București 2024 a fost un eveniment dedicat...

Modificare a Codului Muncii, în Senat. Schimbările propuse

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Proiect pentru creşterea contribuţiei la Pilonul II

A fost depusă la Senat o propunere legislativă privind...

Cine se află în spatele mărcii de pantofi Jacques Solovière?

Jacques Soloviere. Un nume care te duce cu gândul la un...

Legea ANL a suferit schimbări majore

Legea ANL a fost recent modificată substanțial.

Ora adevărului pentru patru din cei Șapte Magnifici

Tesla, Meta, Microsoft și Alphabet își vor publica,...

Rețeaua energetică a Ucrainei, mutilată

Sectorul energetic ucrainean a fost extrem de afectat în...


pixel