Cât costă benzina și motorina la început de săptămână
Evoluția pieței carburanților este, oarecum,...
''Trebuie să consolidăm o industrie de apărare şi o bază tehnologică europeană mult mai puternică şi mai exigentă (...) altfel vom construi dependenţele de mâine'', a adăugat el, reiterând un apel făcut deja la preluarea mandatului în 2017.
Macron a făcut aceste declaraţii în deschiderea expoziţiei internaţionale de apărare Eurosatory de lângă Paris, într-un moment în care multe ţări europene şi-au anunţat dorinţa de a-şi mări bugetele de apărare.
''Să construim această bază de suveranitate, de independenţă europeană, de independenţă franceză dacă se poate - cu parteneriate pe care le doresc în întreaga lume şi văd mulţi non-europeni aici - dar îmi place să construiesc parteneriatele pe care le aleg, îmi plac mai puţin dependenţele pe care le-am pregătit masiv şi metodic uneori'', a adăugat Emmanuel Macron, reales în funcţie în aprilie.
În ceea ce priveşte cheltuielile militare franceze, preşedintele Macron a declarat că ''a cerut ministrului (forţelor armate) şi şefului Statului Major al forţelor armate să reevalueze legea de programare militară în următoarele săptămâni, în funcţie de contextul geopolitic''.
Apartament de 19 milioane de dolari, scos la licitație pentru neachitarea taxelor și facturilor
Potrivit acestuia, Franţa "a intrat într-o economie de război în care cred că ne vom organiza permanent" şi "în care nu mai putem trăi cu gramatica de acum un an".
''Nu am aşteptat schimbări strategice pentru a reinvesti'', a amintit şeful statului francez, dar creşterea ameninţărilor, ilustrată de conflictul care face ravagii în Ucraina din 24 februarie, a făcut "cu atât mai necesar să mergem mai repede, mai puternic, la cel mai mic cost".
În 2017, preşedintele francez a început o revenire clară a finanţării apărării după ani de penurie. Bugetul Ministerului Forţelor Armate va creşte din nou în 2022, la 40,9 miliarde de euro, în conformitate cu Legea de programare militară (LPM) 2019-2025, care prevede să ajungă la 50 de miliarde de euro în 2025.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Evoluția pieței carburanților este, oarecum,...
Grupaj de știri.
Performanțele variate ale...
Într-o notă adresată recent...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Un concept surprinzător și...
Înainte de a se lansa în forță...
Președintele ales a dezvăluit într-un timp record numele...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Suedia este pregătită să...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...