Enel a semnat cea mai mare facilitate de credit de tip revolving

Autor: Mara Ivan
Data publicării:
A obținut cea mai mare facilitate de credit
A obținut cea mai mare facilitate de credit
Enel S.p.A. şi filiala sa olandeză Enel Finance International N.V. au semnat sâmbătă cea mai mare facilitate de credit de tip "revolving" asociată obiectivelor de sustenabilitate, în cuantum de 10 miliarde de euro şi cu maturitate la cinci ani.

"Noua facilitate de credit contribuie la atingerea obiectivelor noastre de sustenabilitate, diversificându-ne sursele de finanţare. Această nouă facilitate sprijină cadrul nostru privind finanţarea obiectivelor de sustenabilitate, cadru ce încorporează un mix variat de instrumente, precum obligaţiuni, împrumuturi şi documente comerciale. Această tranzacţie de succes reconfirmă aprecierea comunităţii financiare faţă de consistenţa strategiei de sustenabilitate a Grupului Enel şi impactul constant pozitiv asupra rezultatelor noastre economice şi financiare", a declarat Alberto De Paoli, CFO al Grupului Enel, conform unui comunicat al companiei.

Facilitatea va fi utilizată pentru a îndeplini nevoile financiare ale Grupului şi este corelată cu Indicatorul Cheie de Performanţă (KPI) privind emisiile directe de gaze cu efect de seră (Scopul 1 - Emisiile de dioxid de carbon provenite din producţia de electricitate şi căldură), contribuind la realizarea Obiectivului Organizaţiei Naţiunilor Unite de Dezvoltare Durabilă (ODD) 13 "Acţiune climatică". De asemenea, este în conformitate cu "Cadrul de Finanţare a Obiectivelor de Sustenabilitate" al Grupului, Vigeo Eiris oferind un aviz secundar. Ambele au fost actualizate în ianuarie 2021.

Pe baza realizării unei valori a emisiilor directe de gaze cu efect de seră egale sau mai mici cu 148 gCO2eq/kWh, până la 31 decembrie 2023, linia de credit de tip "revolving" prevede un mecanism de creştere/reducere care va avea impact asupra marjei aplicabile retragerilor, precum şi asupra comisioanelor de angajament aferente oricărei arii neutilizate din facilitatea de credit.

Tranzacţia face parte din strategia financiară a Enel, orientată tot mai mult către finanţarea sustenabilă şi aliniată obiectivului de a atinge o pondere a surselor de finanţare durabilă în datoria totală brută a Grupului de 48%, până în 2023, şi de peste 70% până în 2030, conform Planului Strategic al Grupului.

Citește și ENEL oferă REDUCERI CLIENȚILOR! Află TOTUL aici

Facilitatea înlocuieşte linia precedentă de credit de tip "revolving", de 10 miliarde de euro, semnată de Enel şi EFI în decembrie 2017. Costul noii facilităţi de credit variază în baza ratingului pro tempore al Enel şi, în baza ratingului actual, are un spread de 40 puncte de bază peste Euribor (Euribor prezintă un nivel zero); comisionul de angajament este egal cu 35% din marjă. Noua facilitate prezintă un cost global mai mic faţă de linia de credit anterioară.

Noua linie de credit poate fi utilizată de Enel şi/sau EFI, în acest caz cu o garanţie din partea Enel în calitate de companie-mamă, şi îşi propune să ofere Grupului un instrument extrem de flexibil pentru gestionarea oricăror nevoi de lichiditate. Facilitatea este asigurată de 35 de instituţii financiare la nivel mondial, inclusiv Mediobanca, care este agent de documentaţie şi facilitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Curs valutar / Foto: DCBusiness
Ursula von der Leyen la Forumul Economic Mondial de la Davos
Reactorul EAST / Foto: HFIPS
Strângere de mână / FOTO: Freepik

Deficit record în România, în contrast cu trendul european

Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...

Ilie Bolojan / FOTO: Captură ecran
Beijing / FOTO: Freepik
Mină de suprafață / Foto: Pexels

Producţia de cărbune a României s-a prăbuşit

Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...

Dolari / Foto: Freepik
TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio
ANAF / Foto: DCBusiness
Adrian Negrescu / Foto: arhiva personală
Acord între Statele Unite și Uniunea Europeană privind TAXELE vamale pentru oţel şi aluminiu
Christel SCHALDEMOSE
ECOFIN / Foto: Comisia Europeană
foto: pexels.com

Cum s-a văzut în Coreea de Nord învestirea lui Donald Trump

Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...

Mina de litiu Shevchenkivske
Tineri oameni de afaceri / Foto: Freepik
Știrile dimineții

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...

Oficiul Național al Registrului Comențului
Wall Street / Foto: Freepik
Bitcoin / Foto: Freepik
Unul dintre sediile companiei Novo Nordisk / FOTO: Site-ul oficial al companiei
Donal Trump
Foto: Oana Pavelescu
Germania / Photo by Claudio Mota
Bursa. Foto: pexels.com
Sediu al băncii Raiffeisen din Sankt Petersburg
Instabilitatea politică este periculoasă pentru economie

pixel