Este drumul spre un război sigur cu Rusia
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Armata Ucrainei spune că este pregătită
Armata Ucrainei spune că este pregătită
Dorința Ucrainei de a adera la Alianța Nord-Atlantică a fost cauza directă a crizei din această țară și a condus la declanșarea operațiunilor armate din Donbass, este de părere expertul american Stephen F. Cohen, profesor emerit al Universității Princeton.

Într-un interviu acordat publicației The Nation, Stephen F. Cohen, a subliniat că, istoric vorbind, Ucraina și Rusia sunt mult mai strâns legate decât orice relație dintre Statele Unite și Ucraina. În opinia lui, principalul obiectiv al Washingonului în Ucraina rezidă în extinderea NATO.

”La criza din 2014 s-a ajuns tocmai din această neîncetată tentivă de a face din Ucraina o țară pro-NATO”, a apreciat profesorul american.

În acest context, Cohen a amintit că în urmă cu șase ani el a avertizat că orice încercare de a include Ucraina în NATO, ”smulgând-o din îmbrățișarea Rusiei” va conduce la o stare de criză acută, ba chiar la un război adevărat. Iar acțiunile armate din Donbass nu fac decât să confirme prognoza lui.

Citește și Război nuclear în 2025. Consecințe devastatoare. Scenariu

Cohen este de părere că Statele Unite ar trebui să renunțe să mai furnizeze armament Ucrainei, pentru că misiunea președintelui acestei țări, Volodimi Zelensky, trebuie să fie una de pace. În plus, depozitele militare ale țării sunt și așa tixite de armament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel