Este oficial. Câte tichete primesc cei care se vaccinează
Autor: DCBusiness Team | 15 sep, 07:13
Cei vaccinați vor fi răsplătiți cu tichete de masă
Cei vaccinați vor fi răsplătiți cu tichete de masă
Mai devreme sau mai târziu, toți vor realiza că singura soluție împotriva pandemiei de COVID-19 este vaccinarea iar autoritățile s-au convins că cei care ezită trebuie stimulați și încurajați să facă acest lucru într-un mod mai pragmatic.

Astfel, pentru a susține campania de vaccinare, autoritățile au decis să acordare tichete de masă și organizarea unei loterii pentru cei care se vaccinează împotriva COVID-19. În acest context, Ministerul Sănătății (MS) a stabilit, printr-un ordin oficializat luni, metodologia de acordare a voucherelor pentru persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19. Concret, cei vaccinați după începutul lunii septembrie vor primi, cel mai probabil, din luna octombrie, o alocație de hrană în valoare de 100 de lei, sub forma a cinci tichete de masă.

Ordinul MS nr. 1.863/2021, publicat luni în Monitorul Oficial nr. 876,  stabilește regulile în baza cărora se vor acorda alocațiile de hrană celor care se vaccinează complet împotriva COVID-19.

Mai exact, persoanele care s-au vaccinat (cu schema completă) după data de 3 septembrie (data intrării în vigoare a OG 19/2021, documentul care a introdus acordarea alocației de hrană pentru vaccinați) vor primi 100 de lei, sub forma a cinci tichete de masă.

Nelu Tătaru: Vaccinarea obligatorie, discutată la Guvern

G Ad:

Cei îndreptățiți vor putea lua tichetele de masă de la centrul de vaccinare, de la cabinetul medicului de familie sau de la ambulatoriul de specialitate, în funcție de locul în care a avut vaccinare cu ultima doză, în cazul imunizării cu două doze. 

Cele cinci tichete de masă vor trebui cerute în cel mult 60 de zile de la data în care au primit ultima doză de vaccin (sau singura, în anumite cazuri).

“Estimăm că voucherele vor putea fi distribuite în centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie și ambulatoriile de specialitate începând cu luna octombrie”, a declarat, în contextul apariției ordinului, Cseke Attila, ministrul interimar al sănătății.

Astfel, în primă fază a fost stabilit faptul că cei ce se vaccinează acum vor primi vouchere în valoare totală de 100 de lei (cele cinci bonuri de masă), în timp ce persoanele vaccinate înainte de finalul lunii august vor avea posibilitatea înscrierii într-o loterie cu premii în bani. Regulile loteriei însă nu au apărut încă.

Totodată OG nr. 19/2021 stabilește recunoașterea certificatelor digitale verzi privind COVID-19 pe interiorul României. Astfel, certificatele digitale COVID-19 pot fi utilizate, începând din 3 septembrie, și pe teritoriul țării noastre, nu doar în cazul călătoriilor în alte state membre ale Uniunii Europene, pentru atestarea vaccinării, testării sau trecerii prin boală a celor ce le dețin.

Ştiri Recomandate

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro