Euforie pe Wall Street: Indicele S&P 500 a stabilit al 53-lea RECORD
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
A fost ca o adevărată sărbătoare
A fost ca o adevărată sărbătoare
Bursa din New York a început săptămâna în forță, cu două noi recorduri grație acțiunilor ”GAFAM”, care au urcat pe noi culmi valorice: a fost al 53-lea record pentru indicele S&P 500 (+0,43%, pnă la 4,528, după 4,537 în intraday) și al 32-lea pentru Nasdaq (+0,9%, până la 15.265, după vârful de 15,272). O evoluție susținută inclusiv de tonul prudent al șefului FED. 

Jerome Powell, președintele Băncii Centrale a SUA (Fed), a oferit pieței de capital motive de optimism, arătându-se prea puțin dispus să grăbească reducerea achizițiilor de active, ca să nu mai vorbim de creșterea dobânzilor de referință. Deși a confirmat o posibilă scădere a infuziilor de lichidități, el nu a prezentat un calendar și a insistat asupra necesității îmbunătățirii pieței forței de muncă. 

"Investitorii gândesc așa: dacă nu s-a trecut la o înăsprire a măsurilor, înseamnă că, probabil, există o încetinire în economie”, oate exista o încetinire a economiei", a comentat Gregori Volokhine, de la Meeschaert Financial Services. „Și când există o încetinire, ne întoarcem la rețetele vechi care funcționează: se numește marile capitalizări tehnologice”.

Aceste nume mari ale tehnologiei au împins indicele Nasdaq spre al 32-lea record al anului: Apple a terminat în creștere cu 3,04% până la 153,12 USD, Amazon a urcat cu 2,15% până la 3.421,57 USD, Facebook cu 2,15% până la 380,66 dolari.

Citește și Ţara cu cel mai lung program de lucru pentru angajaţi

Pe graficul bursier, acțiunile Paypal au crescut cu 3,64% la 288,47 dolari, pe măsură ce grupul de plăți electronice se pregătește să ofere brokeraj online, potrivit informațiilor CNBC.

Viitorul său rival în acest domeniu, Robinhood, a pierdut aproape 7% până la 43 de dolari. Prețul popularei aplicații a fost, de asemenea, afectat de declarațiile șefului jandarmulului bursei americane, SEC. Garry Gensler a anunțat că nu exclude interzicerea anumitor tranzacții care permit Robinhood să ofere operațiuni de brokeraj gratuite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel