Eugen Teodorovici: Dacă MOȚIUNEA trece, BUGETUL de la anul NU SE ÎNCHIDE
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici a declarat, în timpul conferinței  Upgrade România - Ediția II: Soluții pentru finanțarea marilor proiecte de investiții ale României, organizată de DCBusiness și DCNews, care a avut loc miercuri, 2 octombrie, că dacă moțiunea de cenzură trece, bugetul de anul viitor nu se va închide.  

Eugen Teodorovici, întrebat despre bugetul pentru anul 2020, a spus că: ”Arată foarte bine. Tot ce am promis va fi aplicat. Vă spun sigur, dacă moțiune trece, anul viitor nimeni nu va închide bugetul”.

"Bugetul pe anul viitor, că m-aţi întrebat, depinde de moţiune. Acum arată foarte bine. Acum arată foarte bine şi tot ce am promis pentru anul viitor şi anii care urmează va fi aplicat. Dar cu siguranţă, vă spun sigur că dacă ea va trece anul viitor nimeni nu va închide bugetul. Sigur, sigur. Pun şi un pariu că nu se va închide anul viitor fără tăieri în cazul în care va veni Opoziţia, adică aceşti netoţi ai zonei economice. Nu vă place declaraţia mea? Nu", a spus Eugen Teodorovici.

Ce înseamnă amnistia fiscală. Eugen Teodorovici a explicat de ce vrea acest lucru

"Mă uit la ce propun ei ca şi măsuri, pe de o parte. Dacă vă uitaţi la ce propun cei de la Partidul Naţional Liberal, fel de fel de măsuri care aveau un impact bugetar foarte mare şi nu spun deloc, dar absolut deloc de unde vin acele surse de bani. Probabil că vor să taie ca să compenseze ceea ce dânşii vor să aplice. V-aţi uitat! E o nebunie de program. Probabil că aşa vor ei să atragă electoratul, dar nu este corect, pentru că eşti obligat - şi Legea 69/2010 spune foarte clar că un program de guvernare atunci când este conceput este obligatoriu să ai un punct de vedere fie al Guvernului, fie al Consiliului Fiscal, ca lumea să înţeleagă că ceea ce tu propui ca partid politic este şi sustenabil. Aşa promisiuni deşarte pot face toţi politicienii. Din păcate, acei netoţi o fac zi de zi”, a mai spus ministrul de Finanțe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...


pixel