CFA România: Depreciere a leului în următoarele 12 luni. Ce se va întâmpla cu inflaţia
Indicatorul de Încredere...
* MĂSURILE DE AUSTERITATE ANUNȚATE DE GUVERN
Angajări înghețate la stat, cheltuieli reduse cu 1%, se stopează achizițiile de mobilă, se limitează numărul de mandate în Consiliile de administrație, se reduce cu 50% numărul de consilieri de la cabinete. Încotro ne îndeptăm? De ce ia Guvernul măsuri care au un impact economic de numai 5 miliarde de lei, când încasările la bugetul de stat vor fi mai mici cu 20 de mld de lei până la finalul anului, așa cum arată chiar estimările Ministerului de Finanțe? Ce fac Guvernul și ANAF ca să aducă mai mulți bani la bugetul de stat? Care este planul de acțiune al ANAF pentru a crește încasările?
Ce se întâmplă cu dobânzile, de ce nu scad, dacă inflația urmează să scadă? Economiştii şefi se aşteaptă ca BNR să păstreze neschimbată dobânda de politică monetară, la nivelul de 7%, pe tot parcursul anului 2023. În condiţiile în care scăderea inflaţiei poate oferi nişte surprize plăcute pentru luna aprilie, politica monetară a BNR se va axa în continuare pe un control strict al lichidităţii, care va păstra dobânzile pe piaţa monetară în jurul valorii de 6%.
Negocieri politice. Cum va arăta Guvernul condus de Marcel Ciolacu? Să ne trezim fără UDMR la Guvernare? Cum își vor asigura apoi majoritatea politică PSD și PNL? Vin alegerile anticipate? Rămâne Sorin Grindeanu în Guvern, din cauza temerilor lui Ciolacu că s-ar putea trezi cu acesta la Camera Deputaților? Ia PSD Ministerul Transporturilor? Ce miniștri vrea Ciolacu în Guvern și pe cine nu vrea în viitorul Executiv? Pe cine va pune PNL la Ministerul Finanțelor?
INVITAT:
- EUGEN TEODOROVICI, fost ministru de Finanțe
* POVESTEA UNUI ANTREPRENOR DE SUCCES
DRAGOȘ ANASTASTIU ÎȘI SPUNE POVESTEA LA DC NEWS TV. A intrat în industria hotelieră în 2015, prin achiziția unui resort de 4 stele în Delta Dunării, Green Village. A hotărât să devină antreprenor în urma cu 24 ani, abandonând o carieră sigură și confortabilă de doctor, în favoarea unei
oportunități de business apărute din senin. De atunci, s-a implicat activ în crearea și dezvoltarea mai multor firme – tour operare și servicii de rent a car, taxi și servicii de leasing, imobiliare și dezvoltare IT.
În prezent este Președinte al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane, membru al Romanian Business Leaders , Membru al Task Force Antreprenoriat și Leader al Task Force Turism în cadrul Coaliției Pentru Dezvoltarea României. Cum a intrat în afaceri și ce l-a determinat? ce sfaturi ar da unui tânăr la început de carieră? Ce probleme consideră că are mediul de afaceri din România și ce ar trebui să facă statul ca acestea să fie rezolvate?
INVITAT:
- DRAGOȘ ANASTASIU, om de afaceri
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Indicatorul de Încredere...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...