Teodorovici le-a pus gând rău angajaților din ministere. Ce le pregăteşte
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Guvernul ia în calcul reducerea numărului angajațiilor din instituțiile de stat. Premierul Viorica Dăncilă a recunoscut că a cerut o analiză cu privire la schema de personal din ministere.  

Anul trecut a fost un an al belşugului la stat pentruangajații din ministere. România avea la finele anului trecut peste 1,2 milioane de bugetari angajați, cu aproape 20.000 în plus faţă decembrie 2016 - o creștere record a ultimilor șapte ani. Mulţi s-au angajat în ultimele luni, după ce au crescut lefurile la stat. Un sfert dintre noii angajaţi şi-au găsit locuri de muncă în administraţia centrală şi locală, unde salariile au ajuns, în medie, la aproape 800 de euro. Însă acum, Guvernul se gândește la disponibilizări. 

Eugen Teodorovici a anunţat că trebuie făcută o analiză cu privire la schema de personal din ministere, deoarece există instituţii în care funcţiile de suport depăşesc 30% şi e nevoie de o administraţie mai suplă. Teodorovici a completat că o decizie în sensul disponibilizărilor ar putea fi luată până la finalul anului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel