Eurodeputat ultraconservator ungar, prins la o orgie homosexuală în Bruxelles
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
József Szájer
József Szájer
Un oficial de rang înalt din guvernul ultraconservator al Ungariei a demisionat după ce a fost prins fugind de la o presupusă petrecere sexuală homosexuală.

József Szájer și-a anunțat demisia din funcția de membru al Parlamentului European pentru partidul Fidesz al prim-ministrului Viktor Orbán duminică. Oficialul, care este căsătorit, a recunoscut că a participat vineri seara la ceea ce el a numit „petrecere privată” la Bruxelles, în ciuda faptului că orașul se află sub carantină.

Cel puțin 20 de bărbați goi - inclusiv mai mulți diplomați - au fost descoperiți la o petrecere, deasupra unui bar gay din centrul Bruxelles-ului, potrivit ziarului belgian La Dernière Heure, care a descris-o drept o „orgie”.

Szájer, în vârstă de 59 de ani, a fost rănit încercând să sară de la fereastra de la primul etaj, potrivit procuraturii, dar a fost reținut de autorități, care i-au găsit narcotice în rucsac.

Incapabil să prezinte documente de identificare, Szájer a fost escortat de poliție la reședința sa, unde a prezentat un pașaport diplomatic care i-a confirmat identitatea.

Szájer a fost arestat, dar a încercat să invoce imunitatea parlamentară europeană, a spus poliția, ceea ce a dus la implicarea ministerului de externe al Belgiei.

Potrivit Times of London, printre alți arestați s-au numărat diplomați cu legături în Partidul Popular European conservator, al cărui  vicepreședinte Szájer era.

Într-o declarație făcută marți presei maghiare, Szájer și-a cerut scuze pentru încălcarea reglementărilor privind distanțarea socială.

Plan de relansare UE. Viktor Orban: Îl putem bloca

”Îmi pare rău că am încălcat regulile de întrunire, acest lucru a fost iresponsabil din partea mea”, a spus el. ”Voi suporta sancțiunile care se impun.” El a negat utilizarea oricăror substanțe stupefiante, susținând că s-a oferit să facă un test pe loc. ”Poliția a spus că a fost găsită o pastilă de extasy. Nu este a mea, nu știu cine a plasat-o și cum”.

Promițând sprijinul continuu pentru Orbán, Szájer a recunoscut că luptele în curs între Ungaria și Uniunea Europeană i-au afectat sănătatea mentală. ”Cei care sunt pe câmpul de luptă trebuie să fie în alertă permanent”, a spus el.

Alături de Polonia, Ungaria a respins eforturile de reglementarea a drepturilor imigraților si a membriloc comunității LGBTQ. În noiembrie, cele două națiuni s-au unit pentru a bloca bugetul de miliarde de euro al UE și pachetul de recuperare economică în urma pandemiei, deoarece acordarea sumelor este legată respectarea statului de drept.

Soția lui Szájer, Tunde Hando, este membru al Curții Constituționale a Ungariei și fost director al Oficiului Național Judiciar.

Membru fondator al Fidesz, Szájer a fost șeful delegației partidului la Parlamentul European și a servit în comisia pentru afaceri juridice. El a avut, de asemenea, un rol cheie în elaborarea controversatei Constituții din 2012 a Ungariei, care a definit căsătoria ca „uniunea unui bărbat și a unei femei”.

În timp ce unele rapoarte au susținut că a adăugat personal acest amendament, activistul gay maghiar Tamás Dombos a spus că rolul lui Szájer în completarea acestuia este complicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...

Rezervele valutare ale BNR s-au redus

Banca Națională a României a prezentat ultimele cifre. 

Ucraina caută cumpărători pentru zahărul său

Ucraina îşi va epuiza luna viitoarea cota de export de...

Un miliard de euro pentru un coniac!

Cea mai importantă tranzacție din istoria companiei...

Finanțele se vor împrumuta mai puțin în luna mai

Ministerul Finanțelor și-a stabilit programul de...

WhatsApp se transformă! O noutate extraordinară

Asta da, veste! Ce pregătesc cei de la Meta

Mai puțini cozonaci pe piață, dar mai ieftini, anunță ROMPAN

Preşedintele Patronatului Român din Industria de...

Lockheed Martin, contract istoric în Australia

Compania americană Lockheed Martin a anunțat că divizia...

De ce a inventat Guvernul lozul Team România

Până la debutul Jocurilor Olimpice de la Paris mai este...

Număr record de firme radiate în România

În primele trei luni ale anului peste 25.000 de firme au...

Programul de Paște al magazinelor Lidl din România

Cum funcționează magazinele Lidl în zilele Sărbătorilor...

SUA interzic importul de uraniu din Rusia

Senatul american a aprobat marți o lege prin care se...

Plăți de 119 milioane de euro pentru agricultori

Cele mai semnificative plăți, în valoare de 112,7...


pixel