Europa nu se descurcă fără Huawei. Concluzia unei mari companii din telecomunicații

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Echipamente pentru a căror înlocuire ar fi nevoie de foarte mulți bani
Echipamente pentru a căror înlocuire ar fi nevoie de foarte mulți bani
Europa ar rămâne în urma Statelor Unite şi a Chinei în cursa pentru introducerea noi generaţii de reţele de telefonie mobilă 5G, în cazul în care guvernele europene vor adopta interdicţii care să vizeze producătorul chinez de echipamente Huawei Technologies Co., pe fondul unor îngrijorări legate de securitate, se arată într-o analiză internă a grupului german Deutsche Telekom AG.

Cu o cifră de afaceri de 93 de miliarde de dolari în 2017, Huawei este cel mai mare producător mondial de echipamente de telecomunicaţii, dar guvernele din mai multe ţări sunt îngrijorate că autorităţile de la Beijing ar putea utiliza infrastructurile produse de Huawei pentru spionaj.

Potrivit surselor citate de Bloomberg, oficialii de la Deutsche Telekom au avertizat că eliminarea Huawei de pe lista furnizorilor de echipamente pentru reţelele 5G ar întârzia lansarea acestei noi tehnologii cu cel puţin doi ani.

Costuri uriașe

În analiza sa internă, Deutsche Telekom susţine că reţelele 5G trebuie construite pe baza actualei infrastructuri 4G, care se bazează deja în mare parte pe echipamente Huawei. În aceste condiţii, dacă echipamentele Huawei vor fi interzise în totalitate, companiile de telefonie vor fi forţate să elimine toate echipamentele furnizate anterior de firma chineză, ceea ce ar putea costa industria de telefonie multe miliarde de euro, susţin sursele.

Citește și Polonia a arestat un angajat Huawei, suspectat de spionaj

Guvernele din Germania şi alte state europene analizează dacă să introducă sau nu restricţii împotriva echipamentelor Huawei. Aceasta, în condiţiile în care, luni, Statele Unite au anunţat o lungă listă de capete de acuzare împotriva responsabilei grupului Huawei, aflată în centrul unei dispute diplomatico-judiciare, dar şi a gigantului chinez din domeniul telecomunicaţiilor, în două dosare care riscă să crească tensiunile dintre Washington şi Beijing.

Introducerea rețelei 5G, în pericol

Analiza internă realizată de Deutsche Telekom arată starea de nervozitate care există în industria de telecomunicaţii cu privire la măsurile guvernelor care ar putea perturba planurile operatorilor privind introducerea noilor reţele 5G. Huawei a devenit un furnizor important pentru operatorii europeni de telefonie, pe măsură ce aceştia se pregătesc să cheltuiască miliarde de euro pentru lansarea de reţele 5G.

Eliminarea echipamentelor Huawei din Europa nu va fi uşor de făcut, întrucât majoritatea operatorilor de telefonie a comandat echipamente de la firma chineză. Deutsche Telekom a instalat sisteme Huawei în câteva dintre miile sale de turnuri de telefonie mobilă. În plus, tehnologia firmei chineze formează coloana vertebrală pentru unele din produsele cloud ale grupului german.

Săptămâna trecută, grupul britanic Vodafone, al doilea mare operator mondial de telefonie mobilă, a anunţat că va lua o "pauză" cu introducerea de echipamente Huawei în centrul reţelelor sale, până când ţările occidentale îşi vor soluţiona îngrijorările cu privire la activităţile grupului chinez. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Certificat de înregistrare fiscală / Ilustrație: DCBusiness
Sebastian Burduja
Oameni de afaceri / Foto: Freepik
Donald Trump
Inquam Photos / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Locuri de muncă
Un cuplu semnează un contract / Foto: Freepik
Bitcoin / Foto: Unsplash
Elon Musk / FOTO: Facebook
Curs valutar / Foto: DCBusiness
Santierul Naval Mangalia
Ursula von der Leyen la Forumul Economic Mondial de la Davos
Reactorul EAST / Foto: HFIPS
Strângere de mână / FOTO: Freepik

Deficit record în România, în contrast cu trendul european

Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...

Ilie Bolojan / FOTO: Captură ecran
Beijing / FOTO: Freepik
Mină de suprafață / Foto: Pexels

Producţia de cărbune a României s-a prăbuşit

Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...

Dolari / Foto: Freepik
TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio
ANAF / Foto: DCBusiness
Adrian Negrescu / Foto: arhiva personală
Acord între Statele Unite și Uniunea Europeană privind TAXELE vamale pentru oţel şi aluminiu
Christel SCHALDEMOSE
ECOFIN / Foto: Comisia Europeană
foto: pexels.com

Cum s-a văzut în Coreea de Nord învestirea lui Donald Trump

Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...

Mina de litiu Shevchenkivske
Tineri oameni de afaceri / Foto: Freepik

pixel