Europarlamentarii români, sub lupa lui Mircea Coşea: Anonimi, amatori şi campioni ai absenteismului
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
EXCLUSIV
Invitat la cea mai recentă ediție a emisiunii ”Totul despre bani”, profesorul de economie Mircea Coșea a vorbit despre care ar fi responsabilitățile europarlamentarilor români și cât de pregătiți sunt aceștia, mai ales, unde ar trebui să se uite atunci când iau o decizie care să ne reprezinte în Parlamentul European.

El este descurajat în privința alegerilor care s-au sfârșit duminică seara iar, așa cum a subliniat, cea mai bună parte dintre ei, nu au parte de o pregătire temeinică, în special în sfera economică, explică Mircea Coșea la emisiunea transmisă pe DC News și DC Business.

”Eu, ca fost observator și parlamentar european, am trecut prin momente foarte dificile. Am suferit văzând cine sunt cei care au fost propuși pentru Parlamentul European: niște anonimi și niște amatori. Sunt câțiva în frunte care sunt politicieni, vin în țară să facă conferințe de presă și să ne vorbească despre eliminarea pensiilor speciale dar acolo la Bruxelles, nimic.

În campania aceasta am văzut candidați care au venit la televizor și care m-au uimit prin lipsa lor de cunoștințe, nu numai în legătură cu economia dar și cu Europa. Un personaj celebru ne-a spus că cea mai mare problemă a României este soft power (capacitatea de influență a țării la nivel internațional) și că va milita în această privință. Ce ne pasă nouă de soft power când noi nu avem Schengen sau bani pentru pierderea cotației la grâu și așa mai departe? Lucrurile acestea trebuiau rezolvate. Parlamentarii noștri care sunt acum pe liste și vor intra în parlament, au fost campionii absenteismului în Parlamentul European. Trebuie să fie înțeles un lucru, UE este un loc unde se negociază. Noi nu am învățat încă lucrul acesta. Negocierea se face în așa fel încât ceea ce dorește UE să fie făcut în conformitate cu ce poți tu ca țară mergând pe linia Europei dar cu anumite capacități naționale”, afirmă profesorul de economie.

Mircea Coșea a dat și câteva exemple în această privință, despre modul în care europarlamentarii ar trebui să își reprezinte țara și cum au făcut-o românii într-un anumit caz.

El a pus în balanță modul în care două grupuri europarlamentare cel francez și cel polonez s-au bătut pentru dreptul producției de vodcă, produs care aparține acesteia din urmă. ”Polonezii s-au bătut pentru acest produs de renume al Poloniei, toți (europarlamentarii) au fost uniți. Când a fost vorba despre niște închisori CIA în România, grupul europarlamentar român s-a divizat, unii au zis că a fost, alții că nu a fost iar alții au fugit de la vot, nu se poate așa ceva, trebuie să existe o unitate în punctul de vedere al țării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Foate firmele, obligate să accepte plata cu cardul

Începând cu 16 iunie, Legea 406/2023 impune firmelor,...

Revolut se pregătește să vândă multe acțiuni, înainte de IPO

Compania are în vedere să vândă acțiunile, în valoare de...

Noi beneficiari ai normei de hrană. Modificare a OG 26/1994

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Dan Vardie: "Mașinile diesel nu mai au viitor"

Dan Vardie, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi...


pixel