Europenii, pe punctul de a aproba vaccinul Moderna
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Europenii trebuie să decidă asupra vaccinului Moderna
Europenii trebuie să decidă asupra vaccinului Moderna
Agenția Europeană a Medicamentului (AEM) ar putea să se pronunțe asupra vaccinului Covid-19 dezvoltat de firma americană Moderna.

AEM analizează siguranța și eficacitatea vaccinului Moderna, dar nu au ajuns luni la o concluzie. Însă oamenii de știință își vor continua revizuirea miercuri.

AEM, autoritatea de reglementare europeană

Agenția este organismul central de autorizare europeană pentru introducerea pe piață a medicamentelor. Comisia Europeană eliberează autorizații pe baza recomandărilor sale, după examinarea rezultatelor testelor efectuate de firme.

Vaccinare populației generale în România începe în luna aprilie

160 milioane de doze precomandate de UE

Moderna a fost printre primii care au depus la AEM o cerere de autorizare condiționată de introducere pe piața Uniunii Europene, împreună cu duo-ul Pfizer-BioNTech. Comisia Europeană a precomandat 160 de milioane de doze (80 + 80 opționale) de vaccin Moderna pentru statele membre care doresc să îl achiziționeze. 

Vaccinul Moderna este administrat în două doze, la câteva săptămâni distanță, la fel ca vaccinul Pfizer-BioNTech. Dar formula Moderna poate fi stocată la -20 ° C, nu la -70 ° C ca produsul Pfizer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel