Eurostat: România este sub media UE când vine vorba de speranţa de viaţă sănătoasă
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
România este sub media Uniunii Europene când vine vorba de speranţa de viaţă sănătoasă la naştere, respectiv numărul de ani preconizat pentru ca o persoană să trăiască fără probleme de sănătate, dar se situează peste alte state membre, precum Austria, Finlanda sau Slovenia, arată datele publicate marţi de Eurostat.

Conform acestor date, în anul 2018, speranţa de viaţă sănătoasă în UE era de 64,2 ani pentru femei şi de 63,7 ani pentru bărbaţi. În cazul României, speranţa de viaţă sănătoasă era de 59,6 ani pentru femei şi de 59,2 ani pentru bărbaţi.

Un vaccin genetic, finanțat de Bill Gates, a intrat în faza de testare clinică umană

În rândul statelor membre, Malta avea în 2018 cea mai ridicată speranţa de viaţă sănătoasă pentru femei (73,4 ani), urmată de Suedia (72 ani) şi Irlanda (70,4 ani), în timp ce în cazul bărbaţilor cea mai ridicată speranţa de viaţă sănătoasă se înregistra în Suedia (73,7 ani), Malta (71,9 ani) şi Irlanda (68,4 ani). În contrast, Letonia avea cea mai scăzută speranţa de viaţă din UE, atât în cazul femeilor (53,7 ani), cât şi în cel al bărbaţilor (51 de ani).

Numărul de ani pe care o persoană este aşteptată să îi trăiască fără probleme de sănătate era mai mare pentru femei decât pentru bărbaţi în 19 de state membre, iar în cinci din aceste ţări diferenţa era mai mare de doi ani: Polonia, Bulgaria, Lituania, Letonia şi Estonia. În schimb, în şapte state membre, speranţa de viaţă sănătoasă este mai mare în cazul bărbaţilor decât în cazul femeilor. Cele mai mari diferenţe se înregistrau în Olanda (3,9 ani), Danemarca (3,4 ani) şi Finlanda (3,1 ani).

În fiecare an, în data de 7 aprilie, se celebrează Ziua Mondială a Sănătăţii. Această zi a dobândit o importanţă deosebită în acest an în contextul pandemiei de coronavirus. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel