Adrian Negrescu: ”Mai bine vă dau numerele de la Loto decât să vă zic cursul de mâine”
Adrian Negrescu a afirmat în...
Indicele, calculat în numărul nopţilor petrecute în unităţile de cazare turistică din UE a ajuns la 2,9 miliarde anul trecut, conform raportului Eurostat.
Aceste date arată o creștere de 1,4% față de 2019 și 6,1% față de 2022.
Cea mai mare creștere a fost raportată de Malta şi Cipru, (ambele cu 20%) şi Slovacia (16%). În celălalt capăt al topului se găsește Luxemburg, care a înregistrat o scădere de -1% al numărului de nopți petrecute în unitățile de cazare turistică.
În materie de vizitatori internaționali, cel mai semnificativ avans a fost înregistrat de Slovacia și Cipru în ceea ce privește numărul nopților petrecute în unitățile de cazare turistică. Cele două țări au înregistrat o creștere de 29%.
România, alături de Țările de jos, se află, de asemenea, în acest top, înregistrând un avans de 23% în materie de primire a turiștilor internaționali.
Croația și Luxemburgul sunt cele mai puțin vizitate țări de către acești turiști, înregistrând o creștere de doar 2% (Croația) , respectiv o stagnare, 0%, în cazul Luxemburgului.
În materie de vizitatori interni, cea mai mare creştere a nopţilor petrecute în unităţile de cazare turistică anul trecut comparativ cu 2022 s-a înregistrat în Grecia (13%), Slovacia (11%) şi Bulgaria (9%), iar cel mai sever declin în Slovenia (-17%), Ungaria (-5%) şi Luxemburg (-4%).
Datele s-au îmbunătățit considerabile din timpul primăverii anului 2022. Mai specific, în luna mai a acestui an numărul nopţilor petrecute în unităţile de cazare turistică din UE s-a apropiat de nivelul de dinaintea pandemiei.
Anul trecut doar în martie (-4%), iunie (-2%), iulie (-1%) şi noiembrie (-1%) s-a înregistrat un declin al numărul nopţilor petrecute în unităţile de cazare turistică din UE comparativ cu 2019.
În ciuda acestor instabilități, anul trecut, tendinţa generală arată o creştere a numărului nopţilor petrecute în unităţile de cazare turistică din UE.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Negrescu a afirmat în...
În contextul instabilității...
Împrumuturi mai reduse în luna mai față de aprilie.
Producătorul auto american Ford...
Administrația Fondului pentru...
Nu este pentru dată când președintele american atacă...
Koidu Limited suspendă...
Randamentele obligațiunilor...
Analistul economic Adrian...
Dobânzile din piața...
Contribuabilii persoane fizice...
Statele Unite rămân cel mai...
Casele de pensii pot anula...
Ministerul Finanțelor...
Oficialii din Ministerul...
Autoritatea Națională de...
Unitățile farmaceutice veterinare trebuie să respecte...
Trump ar putea primi un Boeing...
Schimbare de paradigmă în...