Eurostat: Turismul european a întrecut anul trecut nivelul pre-pandemic
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Turism / Sursa: Freepik.com
Turism / Sursa: Freepik.com
Nu mai puțin de 24 din 25 de state europene care oferă date privind fluxul turiștilor au depășit, în 2023, cotele înregistrate în urmă cu doi ani. România se află printre primele țări la acest capitol.

Indicele, calculat în numărul nopţilor petrecute în unităţile de cazare turistică din UE a ajuns la 2,9 miliarde anul trecut, conform raportului Eurostat.

Aceste date arată o creștere de 1,4% față de 2019 și 6,1% față de 2022.

Cea mai mare creștere a fost raportată de Malta şi Cipru, (ambele cu 20%) şi Slovacia (16%). În celălalt capăt al topului se găsește Luxemburg, care a înregistrat o scădere de -1% al numărului de nopți petrecute în unitățile de cazare turistică.

În materie de vizitatori internaționali, cel mai semnificativ avans a fost înregistrat de Slovacia și Cipru în ceea ce privește numărul nopților petrecute în unitățile de cazare turistică. Cele două țări au înregistrat o creștere de 29%.

România, alături de Țările de jos, se află, de asemenea, în acest top, înregistrând un avans de 23% în materie de primire a turiștilor internaționali.

Croația și Luxemburgul sunt cele mai puțin vizitate țări de către acești turiști, înregistrând o creștere de doar 2% (Croația) , respectiv o stagnare, 0%, în cazul Luxemburgului.

În materie de vizitatori interni, cea mai mare creştere a nopţilor petrecute în unităţile de cazare turistică anul trecut comparativ cu 2022 s-a înregistrat în Grecia (13%), Slovacia (11%) şi Bulgaria (9%), iar cel mai sever declin în Slovenia (-17%), Ungaria (-5%) şi Luxemburg (-4%).

Datele s-au îmbunătățit considerabile din timpul primăverii anului 2022. Mai specific, în luna mai a acestui an numărul nopţilor petrecute în unităţile de cazare turistică din UE s-a apropiat de nivelul de dinaintea pandemiei.

Anul trecut doar în martie (-4%), iunie (-2%), iulie (-1%) şi noiembrie (-1%) s-a înregistrat un declin al numărul nopţilor petrecute în unităţile de cazare turistică din UE comparativ cu 2019.

În ciuda acestor instabilități, anul trecut, tendinţa generală arată o creştere a numărului nopţilor petrecute în unităţile de cazare turistică din UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel