Evergrande revine în forță! Răul a trecut? Euforie la bursă
Autor: Simona Haiduc | 25 oct, 09:27
Interesant de văzut cum vor continua lucrurile
Interesant de văzut cum vor continua lucrurile
Cel mai mare dezvoltator imobiliar al Chinei, Evergrande Group, a reluat redeschis mai mult de zece dintre șantierele sale de contrucții din șase orașe ale țării, după ce lucrările au fost suspendate mai multe săptămâni din cauza dificultăților financiare întâmpinate de companie, relatează presa de specialitate.

„Toate proiectele vor fi date în exploatare în conformitate cu planul de construcție”, a precizat gigantul chinezi într-o postare pe pagina sa de pe rețeaua de socializare WeChat. Grupul Evergrande se angajează să „asigure atât calitatea, cât și amploarea lucrărilor”, se menționează în mesaj. 

Compania garantează plăți regulate către creditori. „Toți angajații noștri lucrează din greu, fără să dea niciodată un pas înapoi”, a subliniat grupul. 

Pe acest fundal, acțiunile Evergrande au înregistrat, la deschiderea sesiunii de tranzacționare de luni, de la Bursa de Valori din Hong Kong, o creștere de 4%, jucătorii din piață considerând că dezvoltatorul chinez a reușit să evite pe ultima sută de metri intrarea în incapacitate de plată. Firește, starea de spirit a investitorilor a fost susținută și de vestea reluării lucrărilor de construcții pe unele dintre șantierele companiei. 

Luna trecută, zeci de proprietari au avut de suferit, după ce nu au intrat în posesia apartamentelor achiziționate. În același timp, mulți dintre furnizorii Evergrande care nu și-au primit banii pentru serviciile asigurate au demonstrat în fața sediului grupului din Shenzhen. 

G Ad:

Citește și BMW renunță la producția motoarelor clasice din principala sa fabrică

În ciuda turbulențelor care a cuprins piețele financiare în septembrie, îngrijorate de repercusiunile unui potențial faliment al grupului, Beijingul încă nu a precizat dacă va veni sau nu în salvarea companiei. Evergrande a revenit joi la Bursa de Valori din Hong Kong, după mai bine de două săptămâni de pauză.

Evergrande Group este o mare companie de construcții și investiții care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza neachitării datoriilor către creditori și a întârzierilor în punerea în funcțiune a imobilelor vândute. În ultimul an, acțiunile sale au scăzut cu peste 80%. Datoria dezvoltatorului se ridică la peste 300 de miliarde de dolari.

Ştiri Recomandate

Cod Galben de recipitații mixte și polei în 4 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri...

Rafila a explicat când se introduce certificatul COVID

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a prezentat...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro