Evergrande revine în forță! Răul a trecut? Euforie la bursă
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Interesant de văzut cum vor continua lucrurile
Interesant de văzut cum vor continua lucrurile
Cel mai mare dezvoltator imobiliar al Chinei, Evergrande Group, a reluat redeschis mai mult de zece dintre șantierele sale de contrucții din șase orașe ale țării, după ce lucrările au fost suspendate mai multe săptămâni din cauza dificultăților financiare întâmpinate de companie, relatează presa de specialitate.

„Toate proiectele vor fi date în exploatare în conformitate cu planul de construcție”, a precizat gigantul chinezi într-o postare pe pagina sa de pe rețeaua de socializare WeChat. Grupul Evergrande se angajează să „asigure atât calitatea, cât și amploarea lucrărilor”, se menționează în mesaj. 

Compania garantează plăți regulate către creditori. „Toți angajații noștri lucrează din greu, fără să dea niciodată un pas înapoi”, a subliniat grupul. 

Pe acest fundal, acțiunile Evergrande au înregistrat, la deschiderea sesiunii de tranzacționare de luni, de la Bursa de Valori din Hong Kong, o creștere de 4%, jucătorii din piață considerând că dezvoltatorul chinez a reușit să evite pe ultima sută de metri intrarea în incapacitate de plată. Firește, starea de spirit a investitorilor a fost susținută și de vestea reluării lucrărilor de construcții pe unele dintre șantierele companiei. 

Luna trecută, zeci de proprietari au avut de suferit, după ce nu au intrat în posesia apartamentelor achiziționate. În același timp, mulți dintre furnizorii Evergrande care nu și-au primit banii pentru serviciile asigurate au demonstrat în fața sediului grupului din Shenzhen. 

Citește și BMW renunță la producția motoarelor clasice din principala sa fabrică

În ciuda turbulențelor care a cuprins piețele financiare în septembrie, îngrijorate de repercusiunile unui potențial faliment al grupului, Beijingul încă nu a precizat dacă va veni sau nu în salvarea companiei. Evergrande a revenit joi la Bursa de Valori din Hong Kong, după mai bine de două săptămâni de pauză.

Evergrande Group este o mare companie de construcții și investiții care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza neachitării datoriilor către creditori și a întârzierilor în punerea în funcțiune a imobilelor vândute. În ultimul an, acțiunile sale au scăzut cu peste 80%. Datoria dezvoltatorului se ridică la peste 300 de miliarde de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel