Evergrande se confruntă cu noi DIFICULTĂȚI. Operațiune EȘUATĂ
Autor: Simona Haiduc | 18 oct, 17:41
Povestea Evergrande ține o lume întreagă pe jar
Povestea Evergrande ține o lume întreagă pe jar
Deși părea o afacere sigură, o operațiune de succes, operatorul imobiliar chinez Yuexiu Property s-a răzgândit, în ultimul moment, cu privire la achiziționarea clădirii unde își are sediul, în Hong Kong, cel mai mare dezvoltator al țării, din cauza zvonurilor despre falimentul iminent al colosului, informează presa internațională, citând două surse. Dezvoltatorul se confruntă cu noi dificultăți pe fondul problemelor sale financiare.

Grupul Evergrande a licitat sediul Centrului China Evergrande pentru a achita o parte din datoria sa de 300 de miliarde de dolari. Compania a renunțat la a treia rundă de plăți a dobânzilor la obligațiunile internaționale în această săptămână.

Acordul a fost evaluat la 1,7 miliarde de dolari. Yuexiu a refuzat să cumpere clădirea, temându-se că nu va putea finaliza tranzacția din cauza problemelor pe care Evergrande le întâmpină cu plata datoriilor.  Evergrande a cumpărat clădirea în 2015 la un preț record de 1,61 miliarde de dolari.

Între timp, unitatea suedeză de vehicule electrice aparținând China Evergrande Group este în discuții cu societăți cu capital de risc, cu parteneri industriali americani și europeni pentru a găsi noi proprietari, a anunțat conducerea întreprinderii. 

Suedezii caută cumpărători

G Ad:

National Electric Vehicle Sweden AB (NEVS), deținută de un dezvoltator imobiliar chinez care nu are bani, are fonduri pentru a supraviețui ”până la un moment dat”, a spus directorul executiv Stefan Tilk, adăugând că mai mulți investitori sunt interesați de companie.

El a refuzat să comenteze o posibilă evaluare. O sursă familiarizată cu situația a declarat pentru Reuters că unitatea ar putea fi evaluată la 1 miliard de dolari.

Discuții cu foarte multe firme

Evergrande a cheltuit miliarde de dolari pentru a achiziționa participații la dezvoltatori de tehnologie auto, inclusiv NEVS. De asemenea, a creat întreprinderi mixte cu germanul grupurile german Hofer și suedez Koenigsegg.

Citește și Evergrande. 1,5 milioane de contracte pentru apartamente neconstruite încă

NEVS, care a fost autorizat să producă vehicule electrice în China în urmă cu patru ani, este sucursala suedeză a unității EV a Evergrande, Evergrande New Energy Vehicle Group. Tilk a spus că NEVS discută despre o potențială vânzare sau altă finanțare în primul rând cu companii europene și americane, dar a refuzat să le numească.

"Discutăm atât cu investitori, cât și cu companii care împărtășesc aceleași idei și urmează aceeași direcție ca noi și care vor să meargă pe acest drum cu toate competențele noastre", a declarat el pentru Reuters. 

Ştiri Recomandate

Horoscop. Decembrie, luna SUCCESULUI pentru aceste zodii

Ultima lună a anului 2021 va fi o perioadă puternică din...

COVID-19. Indignare la OMS: Așa nu mai merge! Trebuie făcut

În actuala conjunctură a pandemiei este prioritar "să...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro