Scăderi puternice la Bursa de Valori București
Prudență, cuvântul de ordine, roșu culoarea dominantă.
Grupul Evergrande a licitat sediul Centrului China Evergrande pentru a achita o parte din datoria sa de 300 de miliarde de dolari. Compania a renunțat la a treia rundă de plăți a dobânzilor la obligațiunile internaționale în această săptămână.
Acordul a fost evaluat la 1,7 miliarde de dolari. Yuexiu a refuzat să cumpere clădirea, temându-se că nu va putea finaliza tranzacția din cauza problemelor pe care Evergrande le întâmpină cu plata datoriilor. Evergrande a cumpărat clădirea în 2015 la un preț record de 1,61 miliarde de dolari.
Între timp, unitatea suedeză de vehicule electrice aparținând China Evergrande Group este în discuții cu societăți cu capital de risc, cu parteneri industriali americani și europeni pentru a găsi noi proprietari, a anunțat conducerea întreprinderii.
Suedezii caută cumpărători
National Electric Vehicle Sweden AB (NEVS), deținută de un dezvoltator imobiliar chinez care nu are bani, are fonduri pentru a supraviețui ”până la un moment dat”, a spus directorul executiv Stefan Tilk, adăugând că mai mulți investitori sunt interesați de companie.
El a refuzat să comenteze o posibilă evaluare. O sursă familiarizată cu situația a declarat pentru Reuters că unitatea ar putea fi evaluată la 1 miliard de dolari.
Discuții cu foarte multe firme
Evergrande a cheltuit miliarde de dolari pentru a achiziționa participații la dezvoltatori de tehnologie auto, inclusiv NEVS. De asemenea, a creat întreprinderi mixte cu germanul grupurile german Hofer și suedez Koenigsegg.
Citește și Evergrande. 1,5 milioane de contracte pentru apartamente neconstruite încă
NEVS, care a fost autorizat să producă vehicule electrice în China în urmă cu patru ani, este sucursala suedeză a unității EV a Evergrande, Evergrande New Energy Vehicle Group. Tilk a spus că NEVS discută despre o potențială vânzare sau altă finanțare în primul rând cu companii europene și americane, dar a refuzat să le numească.
"Discutăm atât cu investitori, cât și cu companii care împărtășesc aceleași idei și urmează aceeași direcție ca noi și care vor să meargă pe acest drum cu toate competențele noastre", a declarat el pentru Reuters.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Prudență, cuvântul de ordine, roșu culoarea dominantă.
Guvernul dă undă verde reluării...
Sectorul bancar mondial, pus la încercare de noile...
Piața de capital din România a...
Coridorul Sudic de Gaze a avut...
Berlinul finanțează accesul...
Liderul american a reacționat prompt la decizia...
Cursul valutar rezultat din...
„Oamenii bogați vor veni în...
Cele două referințe mondiale de...
Uniunea Europeană are din nou...
Este vorba despre un tip de armament care joacă un rol...
Operatorii de platforme digitale care intermediază...
Noi indicii despre scenariul...
Tarifele vamale afectează...
Bursa de la București deschide...
Cursuri gratuite pentru...
Bitcoin scade sub 83.000 de dolari, pe fondul temerilor...
Tarifele lui Trump provoacă...
Camera de Comerț și Industrie a...
Bursa de Valori București...
România lansează apeluri de...
Ministrul Energiei, Sebastian...
Grupaj de știri.
Anunțul creșterii tarifelor...
Grupul german Siemens a anunțat...
Doi senatori de rang înalt din...