Evergreen nu mai transportă mărfuri din și spre Israel

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Navă cargo Evergreen / Foto: Aah-Yeah / Flickr
Navă cargo Evergreen / Foto: Aah-Yeah / Flickr
Compania de transport maritim taiwaneză Evergreen a anunțat că nu va mai accepta containere din sau către Israel. Astfel, își dorește să evite să devină ținta atacurilor din Marea Roșie.

"În interesul siguranței navelor și a echipajelor, Evergreen Line a decis să oprească imediat acceptarea de mărfuri israeliene", se arată într-o declarație. În același timp, navele cargo ale companiei au primit instrucțiuni să nu mai navigheze prin Marea Roșie până la noi ordine.

Deși mai multe companii de transport maritim anunțaseră anterior că nu vor mai naviga prin Marea Roșie, anunțul Evergreen merge mai departe deoarece compania nu mai dorește să transporte mărfuri către sau din Israel până la noi ordine pentru a evita să devină ținta atacurilor. Rebelii Houthi din Yemen probabil vor considera această decizie ca pe un alt succes al lor.

Cu mai multe atacuri asupra navelor din Marea Roșie, aceștia au perturbat din ce în ce mai mult traficul maritim pe această rută, care este importantă pentru economia globală. Grupul susținut de Iran a declarat că a atacat o altă navă de mărfuri cu drone luni.

Timpul pentru transport mai lung, costuri mai mari

Mai multe companii mari de transport al containerelor - inclusiv liderul din industrie, MSC, și compania germană Hapag-Lloyd - au început să vadă Canalul Suez ca pe un punct nevralgic între Shanghai, Rotterdam și Hamburg și nu mai tranzitează prin el.

În schimb, aceste companii ocolesc Africa prin Capul Bunei Speranțe, ceea ce duce la costuri suplimentare și întârzieri. Acestea probabil că vor crește în săptămânile următoare, spun experții. Se estimează că între zece și cincisprezece la sută din traficul global de transport maritim trece prin Canalul Suez, fiind cea mai scurtă rută între Europa și Asia.

Împreună, companiile care au redirecționat deja navele controlează "aproximativ jumătate din piața globală de transport containere", a declarat analistul ABN Amro, Albert Jan Swart, pentru Reuters. "Evitarea Mării Roșii va duce la costuri mai mari din cauza timpului de călătorie mai lung." Compania de petrol BP a suspendat și ea temporar transportul prin Marea Roșie.

Acest lucru crește riscul ca criza - care până acum a afectat în principal transportul de bunuri industriale - să se extindă și către sectorul energetic. Prețurile petrolului au crescut la începutul săptămânii din cauza acestor temeri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Freepik.com
Dumitru Costin, BNS
Medicamente / Foto: Freepik
Bursa de Valori București
Banca Naționala a României
Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 şi 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 17 şi 23 de grade.
Centru de date / Foto: Freepik
Wang Yi
Programul Casa Verde Fotovoltaice
Termocentrala de la Turceni
Miraj, efect cauzat de temeratura ridicată / Foto: Jeffrey Beall

Canicula aduce restricții de trafic în Teleorman

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii...

Un călător se uită la avioanele de pe pista de aterizare / Foto: Freepik
Ilie Bolojan, în Parlamentul României / Foto: George Călin / Inquam Photos
ANAF
Poluare / Foto: Freepik
Energie verde / Foto: Freepik
Ursula van der Leyen și Donald Trump / Foto: Casa Albă

România, în topul celor mai mari prețuri la energie

Prețurile la energie electrică continuă să varieze...

Intrarea în salina Praid / Foto: Alex Nicodim / Inquam Photos
OPEC
Caniculă
Camioanele care au fost depistate de Poliția de Frontieră
Trafic oprit pe Podul Prieteniei
Freepik.com
Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă
Pompieri
Grafică: Oana Pavelescu

pixel