Evoluția Bitcoin devine o enigmă. Moneda virtuală pierde oportunități de creștere
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Bitcoin s-a prăbuşit sub 20.000 de dolari după avertismentul președintelui Rezervei Federale a SUA
Bitcoin s-a prăbuşit sub 20.000 de dolari după avertismentul președintelui Rezervei Federale a SUA
Bitcoin rămâne sub presiune, după o nouă cădere bruscă, înregistrată joi și care a propulsat moneda digitală sub pragul de 28.000 de dolari, evoluție urmată de o creștere la fel de neașteptată la aproximativ 29.750 de dolari. Vineri însă, cea mai populară critomonedă a pierdut din nou teren.

În opinia analiștilor, scăderea de joi a fost un test de rezistență în valorii de 28.650 de dolari, care rămâne îngrijorător, mai ales că  Bitcoin a înregistrat maxime tot mai mici și mai mici în ultima perioadă. Un alt indiciu îngrijorător și oarecum inexplicabil este faptul că Bitcoin nu a profitat de creșterea puternică de 2,68% de joi a indicelui bursier Nasdaq.

Prin urmare, riscurile rămân în vigoare pentru cea mai mare criptomonedă de pe piață, care a pierdut aproape 60% de la maximul din noiembrie 2021. Totuși, acest lucru nu îi împiedică pe unii investitori celebri să continue să manifeste un optimism pronunțat față de cripto.

Cum este, spre exemplul, cazul milidarului Bill Miller, fondatorul și directorul de investiții al firmei Miller Value Partners, care a declarat că, în opinia lui, bitcoin este o "poliță de asigurare împotriva dezastrelor financiare", potrivit Cointelegraph.

"Când SUA s-au retras din Afganistan, Western Union a încetat să mai trimită fonduri acolo sau să le ia din Afganistan, dar dacă aveai bitcoin, erai în regulă. Bitcoin-ul tău este acolo. Poți să o trimiți oricui din lume dacă ai un telefon”, și-a justificat omul de afaceri puctul de vedere, respingând criticile lui Warren Buffett la adresa bitcoin, care a declarat că acest instrument "nu produce nimic".

"A spus că bitcoin este un activ neperformant și, prin urmare, nu îl poate evalua. Așa este. Dacă singurul lucru pe care credeți că îl puteți valorifica sunt activele productive, atunci nimeni nu vă obligă să le cumpărați, nu-i așa? Așa că ignorați-le", a continuat Miller, subliniid că "scopul investițiilor nu este de a deține active productive, ci de a face bani".

Citește și Criza criptomonedelor: "Spirala morții" i-a speriat pe politicienii americani

Recent, militardarul Bill Gates, co-fondatorul Microsoft, a explicat de ce nu deține bitcoin sau alte criptomonede. "Îmi place să investesc în lucruri care au o producție de valoare", a spus Gates, adăugând că. în privința monedelor virtuale, ele "nu aduc un plus societății ca alte investiții".

Întrebat, în cadrul unei sesiuni Reddit AMA (Ask Me Anything), ce părere are despre bitcoin și criptomonede, omul de afaceri american a răspuns: ”Nu dețin niciunul. Îmi place să investesc în lucruri care au o producție de valoare”.

El a adăugat: "Valoarea companiilor se bazează pe cât de bine fac ele produse de calitate. Valoarea criptomonedelor este doar ceea ce altcineva decide că altcineva va plăti pentru ele, așa că nu adaugă nimic societății, așa cum fac alte investiții."

Poziția lui Gates față de criptomonede se aseamănă cu cea a lui Warren Buffett, fondatorul și președintele companiei de investiții Berkshire Hathaway. Buffett a explicat în detaliu de ce nu ar investi în bitcoin sau în criptomonede.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Threads, rivalul Twitter, se lansează în Uniunea Europeană

După o lungă așteptare, Meta va lansa în sfârșit...

Un start-up vrea să învie o tehnologie sovietică

Inginerul aerospațial din spatele Regent Craft dezvoltă...

Prețul motorinei a scăzut sub 7 lei la unele benzinării

Scăderea prețurilor petrolului se simte și la...

Programele StudentInvest și FamilyStart continuă și în 2024

Programele guvernamentale de creditare StudentInvest și...

Premieră. UE reglementează inteligența artificială

Uniunea Europeană a convenit vineri asupra unei...

Furnizorii de electricitate și gaze, verificați de ANRE

ANRE efectuează în prezent 171 de inspecții la...

Motorina americană va inunda piețele europene. Explicații

Ar fi o veste bună inclusiv pentru români, dacă nu ar fi...

Criza bugetară din Germania va zgudui întreaga Europă

Germania a reprezentat o lungă perioadă un model de...

Curs valutar. Leul s-a apreciat în raport cu euro şi dolarul

Banca Naţională a României a comunicat cursul valutar.

Consiliul UE a aprobat modificarea PNRR

Astăzi, în cadrul reuniunii consiliului miniștrilor...

ISCIR va putea retrage autorizațiile stațiilor GPL

Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care se...

20 de autobuze electrice intră în trafic în Capitală

Un număr de 20 de autobuze electrice dintre cele 100...

Crossuri externe