Evoluţii financiar-bancare şi bursiere. Cifrele zilei de pe pieţele lumii
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Evoluţii financiar-bancare şi bursiere
Evoluţii financiar-bancare şi bursiere
Evoluţii financiar-bancare şi bursiere.

Bursa japoneză a închis şedinţa de joi în creştere cu 0,95%, după ce Banca Angliei (BoE) a început achiziţionarea de obligaţiuni guvernamentale britanice în valoare de până la cinci miliarde de lire sterline pe zi, pentru a readuce stabilitatea pe piaţa financiară, transmite Kyodo. Indicele principal Nikkei-225 a ajuns la valoarea de 26.422,05 puncte, în creştere cu 248,07 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Seul - Bursa sud-coreeană a încheiat şedinţa de joi în creştere uşoară, indicele principal Kospi a ajuns la valoarea de 2.170,93 puncte, în creştere cu 1,64 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite Yonhap.

New York - Bursa de pe Wall Street a închis şedinţa de miercuri în creştere, după ce Banca Angliei (BoE) a început achiziţionarea de obligaţiuni guvernamentale britanice în valoare de până la cinci miliarde de lire sterline pe zi, pentru a readuce stabilitatea pe piaţa financiară, transmite Reuters. Indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 1,88%, ajungând la valoarea de 29.638,74 puncte, în creştere cu 548,75 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.
Indicele Standard and Poor's 500 s-a apreciat cu 1,97%, ajungând la valoarea de 3.719,04 puncte, în creştere cu 71,75 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.
Indicele Nasdaq s-a apreciat cu 2,05%, ajungând la valoarea de 11.051,64 puncte, în creştere cu 222,14 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.
La bursa New York Mercantile Exchange (Nymex), cotaţia barilului de petrol 'light sweet crude' cu livrare în luna noiembrie a crescut cu 3,65 dolari, ajungând la închidere la valoarea de 82,15 dolari.

Londra - Bursa de la Londra a închis şedinţa de miercuri în creştere cu 0,30%, indicele principal FTSE-100 a ajuns la valoarea de 7.005,39 puncte, în creştere cu 20,80 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite Reuters.
La bursa ICE Futures, cotaţia barilului de petrol Brent din Marea Nordului cu livrare în luna noiembrie a crescut cu 3,05 dolari, ajungând la închidere la valoarea de 89,32 dolari.

Frankfurt - Bursa de la Frankfurt a închis şedinţa de miercuri în creştere cu 0,36%, indicele principal DAX 40 a ajuns la valoarea de 12.183,28 puncte, în creştere cu 43,60 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite Reuters.

Paris - Bursa de la Paris a închis şedinţa de miercuri în creştere cu 0,19%, indicele principal CAC 40 a ajuns la valoarea de 5.765,91 puncte, în creştere cu 11,19 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite Reuters.

Budapesta - Cursul oficial al Băncii Centrale a Ungariei valabil pentru ziua de joi este de 430,37 forinţi pentru un dolar, în creştere faţă de un curs de 423,37 forinţi, miercuri, transmite MTI. Moneda euro este cotată la 411,26 forinţi, în creştere faţă de un curs de 407,45 forinţi, miercuri, iar un leu românesc este cotat la 83,09 forinţi, în creştere faţă de un curs de 82,43 forinţi, miercuri.
Bursa din Budapesta a închis şedinţa de miercuri în scădere cu 2,12%, indicele BUX a ajuns la valoarea de 37.731,27 puncte. Valoarea tranzacţiilor s-a ridicat la 10,1 miliarde de forinţi (24,6 milioane euro). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

UE începe să lucreze la noile sancțiuni împotriva Iranului

Mai multe state membre ale UE au cerut extinderea...

UE vrea ratificarea unui tratat împotriva pescuitului abuziv

Uniunea Europeană și guvernele a 13 țări au îndemnat...

FMI încearcă să calmeze "optimismul exagerat" al pieţelor

Fondul Monetar Internaţional a transmis un avertisment...

Bulgari a dezvăluit cel mai subțire ceas din lume VIDEO

Poate una dintre trăsăturile specifice sau ciudățeniile...

Ceasurile elvețiene iau cu asalt India

Producătorii de ceasuri elvețieni lansează un atac...

PANZANI dorește să intre la Bursa de Valori din Amsterdam

Fondul de investiții CVC a anunțat că vrea să se alăture...

Băncile europene cer să fie declarate sectoare strategice

Băncile europene fac un apel către Uniunea Europeană...

Cum pot fi lansate noi cazinouri în România?

În jocurile de noroc, concurența este un element...


pixel