Excluderea Huawei va crește costurile G5 și va duce la întârziere implementării
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Huawei
Huawei
Excluderea Huawei de la dezvoltarea infrastructurii 5G în Polonia ar putea duce la costuri mai ridicate şi la întârzieri în implementarea tehnologiei, a afirmat pentru Reuters Jean-François Fallacher, directorul general al celui mai mare operator de telecomunicaţii al ţării, Orange Polska, repetând avertismentele rivalilor. 

Pe fondul tensiunilor comerciale cu Beijingul, preşedintele american Donald Trump a interzis săptămâna trecută grupurilor americane să desfăşoare comerţ în telecomunicaţii cu companii străine considerate periculoase pentru securitatea naţională, o măsură ce vizează în special Huawei, gigantul chinez de telecomunicaţii, considerat "oaie neagră" de către Washington. 

Infrastructura de telecomunicaţii a Poloniei este puternic dependentă de echipamentele Huawei, dar Washingtonul le-a cerut aliaţilor să nu le folosească, pe fondul creşterii tensiunilor comerciale dintre SUA şi China. 

 Citește și: SUA continuă războiul cu Huawei. ”Este un instrument al regimului chinez”


"Pare că războiul comercial dintre SUA şi China încă nu se atenuează şi Huawei pare să fie afectat de aceste evoluţii. Dacă Huawei va fi într-adevăr exclus de la dezvoltarea reţelei 5G în Polonia, atunci vor fi afectate preţurile şi ritmul implementării tehnologiei", a avertizat Jean-François Fallacher. 

Acesta a adăugat: "Vă puteţi cu uşurinţă imagina că, într-un domeniu cu trei competitori, dacă îl excluzi pe cel mai agresiv, preţurile evident vor creşte. Ce înseamnă asta? Achiziţionarea echipamentelor de către operatori va costa mai mult, astfel încât dezvoltarea 5G ar putea fi încetinită". 

Şi alte companii de telecomunicaţii din Polonia au exprimat poziţii similare. 

Fallacher nu a dorit să spună câţi bani ar putea investi în dezvoltarea reţelei 5G Orange Polska, subsidiară a grupului francez Orange, prezent şi pe piaţa din România. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ce salarii și pensii au eurodeputații

Luna viitoare românii vor merge la  urne pentru a-și...

De ce aurora boreală este pericolul suprem în era electrică

În acest sfârșit de săptămână a avut loc cea mai...

Proiect energetic important în județul Vaslui

Un alt proiect-gigant de producţie a energiei electrice...

Noi schimbări pe WhatsApp. Noutățile momentului

”Un WhatsApp tot timpul împrospătat, simplu și...


pixel