EximBank finanțează proiecte energetice
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
EximBank a acordat companiei Romelectro SA, unul dintre cei mai mari contractori generali pentru proiecte energetice, o facilitate în valoare totală de 150 de milioane de lei destinată finanțării proiectelor pe care societatea le are în derulare atât în țară, cât și în străinătate.

Facilitatea include o componentă de finanțare ce acoperă nevoile temporare de cash și una de garantare – scrisori de garanție bancară - și va asigura companiei finanțarea necesară pentru executarea contractelor pe care firma le-a câștigat în România și pe piețele internaționale.

”Această colaborare începută în urmă cu patru ani este una importantă pentru noi deoarece constituie un model al rolului definitoriu pe care EximBank îl poate juca în implementarea planurilor de dezvoltare ale unei companii. Având EximBank ca principal partener financiar, Romelectro a reușit atât să-și majoreze portofoliul de proiecte, administrând mai multe contracte de mare anvergură în ţară, cât și să-și extindă și să-și consolideze prezența pe piețe externe puternic concurențiale. Este dovada faptului că, pentru orice companie care are alături o bancă ce îi înțelege cerințele și se adaptează nevoilor sale, așa cum este EximBank, succesul nu va întârzia să apară”, a spus Traian Halalai, președintele EximBank.

Numai pe parcursul ultimelor luni, Romelectro a câștigat licitațiile organizate de CNTEE Transelectrica SA pentru modernizarea mai multor stații electrice de transformare, Focșani Vest, Roman Nord, Bacău Sud, Smârdan, Craiova și Medgidia, contracte în valoare totală de peste 50 de milioane de euro. De asemenea se află în fază avansată de finalizare proiectul de modernizare a stației Bradu de 400/220/110/20 kV, cât și o investiție în mai multe segmente de linie de 220 și 110 kV în Kosovo.

În domeniul producției de energie, Romelectro conduce contractele de retehnologizare a centralelor hidroelectrice de la Stejaru pe Bistrița și Slatina pe Olt, contracte în valoare totală de circa 80 de milioane de euro, precum și mai multe retehnologizări în termocentralele pe cărbune aparținând CE Oltenia, iar în 2016 a semnat în parteneriat cu o firmă din Spania contractul de realizare a unui grup pe gaze în ciclu combinat, de 430 MW, la Iernut, având ca investitor pe Romgaz, un contract în valoare totală de 250 de milioane de euro.

O altă realizare de prestigiu în domeniu a Romelectro în parteneriat cu SAEM Energomontaj este execuția și punerea în funcțiune cu succes ale blocului 1 de 1200 MW la termocentrala Burullus din Egipt.

”Evoluția pe care a avut-o în ultimii ani Romelectro ne consolidează poziția de cel mai important contractor general de proiecte energetice din România. Compania parcurge un moment foarte favorabil, pe lângă proiectele din străinătate reușind să câștige licitaţii organizate de companiile naţionale pentru proiecte energetice de mare complexitate. În toate aceste proiecte Romelectro antrenează multe firme românești de inginerie, fabricație, construcții, montaj, într-o misiune asumată de hub de promovare a industriei românești în țară și pe piețele internaționale. Finanțarea unor astfel de proiecte are nevoie de parteneri financiari solizi, cu expertiză în finanțarea proiectelor industriale complexe și care să cunoască specificul pieței din România. EximBank este pentru noi un asemenea partener și noi ne dorim să beneficiem și în anii care urmează de această cooperare”, a spus Viorel Gafița, președintele Romelectro.

El a adăugat că, în perspectiva creșterii portofoliului de investiții în energie în România și cunoscând bine volumul și tendința acestora în piața internațională, Romelectro va continua politica de consolidare a poziției sale de antreprenor general de obiective complexe, inclusiv prin punerea în valoare a potențialului specialiștilor și companiilor din România.   

 

Despre EximBank

EximBank este o instituţie specializată care se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale financiare specifice sunt dedicate exclusiv segmentului corporate și pot fi accesate în condiții avantajoase de orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacţii internaţionale, ori se adresează numai pieţei interne. Companiile au la dispoziție și un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance și factoring, care întregesc oferta de finanțare și garantare. Totodată, pentru că acţionează ca agent al statului pe piaţa românească de garanţii şi asigurări, EximBank este principalul canal prin care fondurile publice, puse la dispoziţie de statul român, se infuzează în economia reală.

 

Despre Romelectro

Romelectro SA este contractor general pentru proiecte complexe de energie: producere (termo, hidro, regenerabile), transport şi distribuţie ale energiei electrice, precum şi de proiecte de infrastructură şi din industriile neenergetice. Din Grupul ROMELECTRO mai fac parte ISPE și Electromontaj Sibiu. ISPE (Institutul de Studii şi Proiectări Energetice) a fost înfiinţat în anul 1949 cu misiunea de a realiza ingineria pentru planul naţional de electrificare; ISPE a fost proiectantul general al Sistemului Energetic Naţional din România, de la concept, la ingineria de detaliu, pentru toate termocentralele, staţiile şi liniile electrice şi sistemul în ansamblu. Electromontaj Carpaţi Sibiu este contractor de lucrări de montaj instalaţii electrice şi de automatizare.






Fara diacritice

EximBank finanteaza Romelectro cu 150 de milioane de lei

 

EximBank a acordat companiei Romelectro SA, unul dintre cei mai mari contractori generali pentru proiecte energetice, o facilitate in valoare totala de 150 de milioane de lei destinata finantarii proiectelor pe care societatea le are in derulare atat in tara, cat si in strainatate.

Facilitatea include o componenta de finantare ce acopera nevoile temporare de cash si una de garantare – scrisori de garantie bancara - si va asigura companiei finantarea necesara pentru executarea contractelor pe care firma le-a castigat in Romania si pe pietele internationale.

”Aceasta colaborare inceputa in urma cu patru ani este una importanta pentru noi deoarece constituie un model al rolului definitoriu pe care EximBank il poate juca in implementarea planurilor de dezvoltare ale unei companii. Avand EximBank ca principal partener financiar, Romelectro a reusit atat sa-si majoreze portofoliul de proiecte, administrand mai multe contracte de mare anvergura in tara, cat si sa-si extinda si sa-si consolideze prezenta pe piete externe puternic concurentiale. Este dovada faptului ca, pentru orice companie care are alaturi o banca ce ii intelege cerintele si se adapteaza nevoilor sale, asa cum este EximBank, succesul nu va intarzia sa apara”, a spus Traian Halalai, presedintele EximBank.

Numai pe parcursul ultimelor luni, Romelectro a castigat licitatiile organizate de CNTEE Transelectrica SA pentru modernizarea mai multor statii electrice de transformare, Focsani Vest, Roman Nord, Bacau Sud, Smardan, Craiova si Medgidia, contracte in valoare totala de peste 50 de milioane de euro. De asemenea se afla in faza avansata de finalizare proiectul de modernizare a statiei Bradu de 400/220/110/20 kV, cat si o investitie in mai multe segmente de linie de 220 si 110 kV in Kosovo.

In domeniul productiei de energie, Romelectro conduce contractele de retehnologizare a centralelor hidroelectrice de la Stejaru pe Bistrita si Slatina pe Olt, contracte in valoare totala de circa 80 de milioane de euro, precum si mai multe retehnologizari in termocentralele pe carbune apartinand CE Oltenia, iar in 2016 a semnat in parteneriat cu o firma din Spania contractul de realizare a unui grup pe gaze in ciclu combinat, de 430 MW, la Iernut, avand ca investitor pe Romgaz, un contract in valoare totala de 250 de milioane de euro.

O alta realizare de prestigiu in domeniu a Romelectro in parteneriat cu SAEM Energomontaj este executia si punerea in functiune cu succes ale blocului 1 de 1200 MW la termocentrala Burullus din Egipt.

”Evolutia pe care a avut-o in ultimii ani Romelectro ne consolideaza pozitia de cel mai important contractor general de proiecte energetice din Romania. Compania parcurge un moment foarte favorabil, pe langa proiectele din strainatate reusind sa castige licitatii organizate de companiile nationale pentru proiecte energetice de mare complexitate. In toate aceste proiecte Romelectro antreneaza multe firme romanesti de inginerie, fabricatie, constructii, montaj, intr-o misiune asumata de hub de promovare a industriei romanesti in tara si pe pietele internationale. Finantarea unor astfel de proiecte are nevoie de parteneri financiari solizi, cu expertiza in finantarea proiectelor industriale complexe si care sa cunoasca specificul pietei din Romania. EximBank este pentru noi un asemenea partener si noi ne dorim sa beneficiem si in anii care urmeaza de aceasta cooperare”, a spus Viorel Gafita, presedintele Romelectro.

El a adaugat ca, in perspectiva cresterii portofoliului de investitii in energie in Romania si cunoscand bine volumul si tendinta acestora in piata internationala, Romelectro va continua politica de consolidare a pozitiei sale de antreprenor general de obiective complexe, inclusiv prin punerea in valoare a potentialului specialistilor si companiilor din Romania.   

 

Despre EximBank

EximBank este o institutie specializata care se implica activ in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. Instrumentele sale financiare specifice sunt dedicate exclusiv segmentului corporate si pot fi accesate in conditii avantajoase de orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza numai pietei interne. Companiile au la dispozitie si un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance si factoring, care intregesc oferta de finantare si garantare. Totodata, pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata romaneasca de garantii si asigurari, EximBank este principalul canal prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, se infuzeaza in economia reala.

 

Despre Romelectro

Romelectro SA este contractor general pentru proiecte complexe de energie: producere (termo, hidro, regenerabile), transport si distribuţie ale energiei electrice, precum si de proiecte de infrastructura si din industriile neenergetice. Din Grupul ROMELECTRO mai fac parte ISPE si Electromontaj Sibiu. ISPE (Institutul de Studii si Proiectări Energetice) a fost infiintat in anul 1949 cu misiunea de a realiza ingineria pentru planul national de electrificare; ISPE a fost proiectantul general al Sistemului Energetic National din Romania, de la concept, la ingineria de detaliu, pentru toate termocentralele, statiile si liniile electrice si sistemul in ansamblu. Electromontaj Carpati Sibiu este contractor de lucrari de montaj instalatii electrice si de automatizare.









Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel