Expert german: Virusul nu a dispărut! Ce vrea să spună
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Rata de reproducere a noului coronavirus în Germania a crescut din nou peste valoarea 1
Rata de reproducere a noului coronavirus în Germania a crescut din nou peste valoarea 1
Rata de reproducere a noului coronavirus în Germania a crescut din nou peste valoarea 1, au avertizat marţi autorităţile sanitare germane, potrivit agenţiei DPA.

Această rată de reproducere este un parametru atent urmărit în evaluarea evoluţiei epidemiei şi în deciziile privind relaxarea restricţiilor antiepidemice. Obiectivul este ca acest număr să fie menţinut sub 1, adică o persoană infectată să infecteze, în medie, mai puţin de o persoană.

Totuşi, Lars Schaade, vicepreşedintele Institutului Robert Koch (RKI), centrul german specializat în boli infecţioase, a avertizat împotriva concentrării excesive asupra acestui indicator şi a recomandat să fie avut în vedere şi numărul efectiv al noilor cazuri zilnice de COVID-19. În Germania acest număr s-a menţinut în ultima săptămână în intervalul 700-1300, cu circa 1.000 noi cazuri raportate luni.

Laboratorul din Wuhan. O parte dintre secrete, dezvăluite

''Virusul nu a dispărut'', atrage atenţia Lars Schaade, adăugând însă că ameninţarea la adresa sănătăţii publice este mai redusă comparativ cu o lună în urmă.

Noile focare de COVID-19 apărute recent, cum sunt cele din abatoare, ar putea fi cauza creşterii ratei de reproducere a virusului, mai spune el, adăugând totodată că această rată şi numărul noilor infectări ar putea să scadă din nou dacă astfel de focare vor fi puse sub control.

Circa 400 de angajaţi au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19 la un abator din Birkenfeld, în sud-estul Germaniei, potrivit unor oficiali locali citaţi de DPA. MAE român a anunţat pe 29 aprilie că, potrivit autorităţilor germane, din numărul total de 1.100 angajaţi ai abatorului de la Birkenfeld, 500 sunt cetăţeni români, dintre care peste 200 au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel