Producţia de ţiţei a României continuă să scadă
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Într-un articol apărut în ”Curierul militaro-industrial”, expertul asigură că Flota din Pacific a marinei ruse nu este capabilă apere zona de sud a Insulelor Kuril, ce vor fi capturate cu ușurință de Japonia. Doctor în științe militare, Sivkov scrie că, în cazul unui conflict între Moscova și Tokyo, „pierderile Flotei Pacificului vor fi într-atât de importante, încât își va pierde importanța ca unitate operativă și strategică. Va fi un dezastru în cel mai curat sens al acestui cuvânt”, a subliniat Sivkov.
În opinia lui, Statele Unite și Japonia „pot accepta să intre într-un conflict militar limitat care să nu ajungă în pragul unui război nuclear”. Potrivit analistului, autoritățile de la Tokyo nu vor pornin într-o astfel de aventură fără sprijinul Washingtonului, ce poate deplasa în regiune trei portavioane și cinci submarine nucleare.
Expertul admite că etapa principală a conflictului armat va implica „debarcarea unor unități de desant operativ pe cele patru insule disputate din lanțul Kurile”, în timp ce Marina militară a SUA „va începe acțiuni pentru izolarea zonei de operațiunile marinei japoneze din cauza unei posibile opoziții din partea grupului Kamchatka al Flotei ruse din Pacific ”.
Citește și NATO către Moscova: Îi cerem Rusiei să GARANTEZE
Potrivit lui Sivkov, operațiunea de recuperare, de către Japonia și Statele Unite, a insulelor Kurile, poate dura de la opt la 20 de zile. Este adevărat, precizează expertul, pentru a respinge o astfel de agresiune, Rusia „va putea mobiliza alte forțe ale Flotei din Pacific, inclusiv forțele de aviație cu rază lungă de acțiune, precum și gruparea Forțelor Aerospatiale din Primorye și Kamchatka, dar și gruparea de apărare anti-amfibie din Kurile de Sud".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...