Experții britanici, vești proaste despre virusul SARS-CoV-2
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Nu vom scăpa prea curând de distanțare
Nu vom scăpa prea curând de distanțare
Oamenii de știință din Marea Britanie au prezis cum va evolua o pandemie de coronavirus în viitor. Experții cred că boala COVID-19 va mai exista încă mulți ani de acum încolo, scrie cotidianul Daily Mail citând documente ale Serviciului Național de Sănătate al țării.

Se anticipează că virusul SARS-CoV-2 va continua să se răspândească la scară largă în rândul populației și să aibă vârfuri sezoniere în timpul iernii, la fel ca gripa și alte afecțiuni respiratorii.

Cu toate acestea, se așteaptă ca vaccinul COVID-19 să ducă la ceea ce experții în sănătate numesc "stare de echilibru", iar internările în spitale să nu treacă de 750 pe zi, scrie publicația.

Documentele detaliază pentru prima dată patru scenarii diferite pentru evoluția viitoare a pandemiei în Marea Britanie, scrie Daily Mail. Unul dintre acestea presupune un scenariu optimist, în care vârful de infecții noi - aproximativ 30 000 de cazuri pe zi - va fi atins în luna iulie.

La polul opus, se ia în calcul o altă variantă în care, în perioada de vârf de vară, creșterea zilnică a numărului de persoane infectate va fi de 85 de mii.

Citește și Studiu. Care vaccin este cel mai puternic

Între timp, o nouă tulpină a versiunii delta a fost identificată în Norvegia, cu numele de cod AY.63. Potrivit specialiștilor, această tulpină nu este mai periculoasă decât alte mutații ale variantei delta a coronavirusului. 

"Nu avem nicio dovadă că vaccinul nu funcționează bine împotriva acestei subspecii. Nu există niciun motiv de îngrijorare deosebită în această privință", a declarat Caroline Bragstad de la Institutul Norvegian de Sănătate Publică. Această variantă a coronavirusului a fost descoperită în vara anului 2021, dar abia acum a primit un nume internațional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Prețul unui metal folosit pentru computere a explodat

Este vorba despre indiu, cel mai moale metal, care nu...

Apple dezvăluie o nouă gamă de iPad, mai eficientă

După un an și jumătate fără niciun anunț pe iPad-uri,...

Drone militare: Marocul decolează cu o compania israeliană

Compania israeliană BlueBird Aero Systems, care...

OpenAI va detecta imaginile create cu AI generativă

Concret, este vorba despre un instrument nou al celor de...

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

De ce americanii vor să interzică TikTok

TikTok și proprietarul rețelei de socializare,...


pixel