Experții USB avertizează: AURUL a ajuns pe marginea PRĂPASTIEI
Autor: Simona Haiduc | 16 aug, 20:48
Previziunile unei importante bănci
Previziunile unei importante bănci
Prețurile la aurul au scăzut, luni, după creșterea de la sfârșitul săptămânii trecute. Pe fondul întăririi dolarului și al redresării economice de pe urma pandemiei de coronavirus, analiștii holdingului financiar UBS Global Wealth Management au cerut investitorilor să își reconsidere investițiile în metale prețioase, scrie Bloomberg.

La începutul anului, aurul se tranzacționa la 1.900 dolari pe uncie. Luni, valoarea unciei a coborât la 1.770 dolari, iar analiștii UBS prezic o prăbușire la 1.600 USD. De asemenea, conform estimărilor lor, argintul va scădea de la nivelul de aproximativ 24 de dolari/uncie, la 22 de dolari, în timp ce platina va deveni cel mai profitabil metal prețios pentru investiții, fiind amplu utilizat în industrie. 

Dominik Schnyder, director de investiții la UBS Global Wealth Management, i-a îndemnat pe deținătorii de active în aur fie să se debaraseze de ele, fie să ia măsuri pentru limitarea riscurilor.

Există însă și estimări mai optimiste. De exemplu, banca de investiții Goldman Sachs se așteaptă ca o uncie de aur să ajungă la circa 2.000 de dolari până la sfârșitul anului, iar argintul să atingă 30 de dolari.

Pentru această săptămână este programată o reuniune a Rezervei Federale a Statelor Unite, în cadrul căreia va vorbi șeful autorității de reglementare, Jerome Powell. În funcție de deciziile ce se vor lua, investitorii vor putea analiza mai bine posibilele riscuri asociate cu păstrarea  metalelor prețioase.

G Ad:

Citește și AURUL va atinge noi MAXIME istorice. PALADIUL este însă vedeta

Valoaraea aurului, estimată în dolari, poate scădea pe fondul aprecierii monedei americane, pentru că, atunci, metalul se cumpește în alte valute, ceea ce conduce la reducerea cererii și ca urmare, la ieftinire. 

Săptămâna treuctă, prețul metalului prețios s-a aflat pe un trend descendent din cauza înrăutățirii situației de pe piața muncii din Statele Unite și a întâriii dolarului. 

Ştiri Recomandate

S-a APROBAT plafonarea prețurilor la energie electrică

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul pentru...

Curs valutar BNR. Leul pierde o nouă bătalie împotriva EURO

Moneda naţională s-a depreciat miercuri în raport cu...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro