Explicațiile oficiale ale MOL România pentru prețurile sale la combustibili
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
În timp ce carburanţii se vând cu preţuri record, angajaţii MOL România se plâng de condiţiile care le sunt oferite de către companie / Foto: Facebook
În timp ce carburanţii se vând cu preţuri record, angajaţii MOL România se plâng de condiţiile care le sunt oferite de către companie / Foto: Facebook
Benzinăriile MOL s-au numărat printre cele care au urcat prețurile la combustibili chiar și la 10 lei la unele sortimente. După isteria creată în urmă cu două zile de explozia prețurilor benzinei și motorinei la pompă, autoritățile au decis să ia măsuri pentru temperarea stării de nervozitate prin aplicare de amenzi și demararea unei serii consistente de controale la companiile din domeniu.

MOL România a trimis pe adresa redacției un comunicat oficial prin care își explică poziția și că politica sa de prețuri ar fi una corectă.

Iată comunicatul integral:

”În contextul evenimentelor recente, transmitem următoarele precizări:

MOL România se delimitează de orice practică anticoncurențială și de orice informații care ar putea genera panică în rândul populației. Cu o prezență de peste 25 de ani pe piața locală, MOL România practică o politică comercială corectă și transparentă, aliniată tuturor prevederilor legale în vigoare, fiind un jucător responsabil. MOL România colaborează permanent cu autoritățile competente și comunică transparent informațiile necesare.

MOL România înțelege circumstanțele speciale de piață și dificultățile de aprovizionare apărute în contextul conflictului din Ucraina. Prioritățile noastre sunt aliniate cu cele ale autorităților în ceea ce privește securitatea fluxului național de aprovizionare. Vom continua să comunicăm cu reprezentanții Guvernului și cooperăm pentru orice investigație.

În România, MOL are două modele de operare, stațiile proprii și stațiile MOL Partener, în regim de franciză, care vând carburanți MOL (au statutul de competitori direcți pentru stațiile proprii) și au o politică comercială proprie, în care MOL nu intervine, conform normelor legale în vigoare. Așa se explică situația prețului practicat în stația MOL Partener din Beiuș și care, de altfel, nu a fost una singulară, mai multe stații aparținând și altor companii cu același profil, având o practică asemănătoare. Astfel, rețeaua MOL România nu are control asupra prețurilor practicate de stația din Beiuș sau de ceilalți parteneri-franciză”.

Citește și: Plafonarea prețului la benzină. MOL pierde în Ungaria 0,45 de lei la fiecare litru de benzină

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel