Facebook a fost avertizat, în 2014, despre amestecul rușilor în alegerile din SUA
Autor: Andreea Craciun
Data publicării:
Un inginer al Facebook a avertizat ăn 2014 despre o potențială problemă majoră legată de date în care sunt implicați Rușii, se spune într-un document secret care a fost confiscat de Parlametul britanic, săptămâna trecută.

Damian Collins, un politician britanic, a parcurs documentele, care făceau parte dintr-un dosar al unui proces între Facebook și dezvoltatorul de aplicații Six4Three.

Collins a declarat că un inginer al Facebook a notificat compania în octombrie 2014 despre faptul că entități cu IP-uri din Rusia au folosit o cheie API a Pinterest pentru a extrage 3 miliarde de date pe zi.

Politicianul l-a întrebat pe Richard Allan, care reprezintă Facebook după ce Zuckerberg a refuzat să se prezinte în fața comisiei de anchetă a Parlamentului britanic, dacă au raportat problema, la acel moment, către un organism extern, scrie Business Insider.

Allan a refuzat să răspundă la întrebare și a declarat în schimb că documentele care se află în posesia lui Collins sunt: ”în cel ai bun caz parțiale iar în cel mai rău caz înșelătoare”.

Mai multe detalii despre problemă nu există deocamdată însă Collins simte că este vorba de o chestiune de interes public.

Facebook încă trebuie să facă față uriașa scăpare în cazul Cambridge Analytica, în care informațiile a 87 de miliarde de utilizatori ai Facebook au fost compromise

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel