Facebook rămâne imună la scandaluri
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Profitul Facebook a crescut cu 40%
Profitul Facebook a crescut cu 40%
Facebook a înregistrat un profit record în anul 2018, în pofida scandalurilor prin care a trecut compania, transmite AFP. Pe lângă creșterea consistentă a profitului, au crescut cifra de afaceri și număru de utilizatori.

În ultimul trimestru al anului trecut, profitul net al Facebook a crescut cu 61%, până la 6,88 miliarde de dolari, iar cifra de afaceri trimestrială a crescut cu 30% până la 16,9 miliarde de dolari. Pe ansamblul anului 2018, profitul net a crescut cu 39%, până la 22,1 miliarde de dolari, în timp ce cifra de afaceri a crescut cu 37%, până la 55,83 miliarde de dolari.

La 2,32 miliarde, numărul de utilizatori lunari activi este şi el peste aşteptări. Numărul de abonaţi activi cotidieni este de 1,52 miliarde. "Ne-am schimbat în mod fundamental modalitatea în care conducem compania pentru a ne concentra pe chestiunile sociale foarte importante", a comentat preşedintele director general Mark Zuckerberg. Acesta a reafirmat că Facebook va continua să investească pentru a îmbunătăţi protecţia datelor.

Citește și: Zuckerberg se felicită singur în cel mai tulbure an al Facebook

Cu toate acestea, 2018 a fost un an de coşmar pentru Facebook, în condiţiile în care reţeaua socială a fost implicată în numeroase scandaluri, de la difuzarea de date cu privire la utilizatori până la subestimarea manipulărilor politice practicate de Rusia cu prilejul alegerilor prezidenţiale americane din 2016. Chiar şi miercuri Facebook a fost acuzat de Apple că a încălcat condiţiile pentru utilizarea aplicaţiilor sale, cu un program de colectare a datelor personale pe smartphone.

Facebook rămâne însă una din cele mai mare platforme de publicitate digitală şi poate conta pe succesul crescut al filialei sale Instagram, care a depăşit un miliarde de utilizatori şi oferă via serviciul de mesagerie Messenger noi platforme pentru publicitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

De ce americanii vor să interzică TikTok

TikTok și proprietarul rețelei de socializare,...

Porturile belgiene, invadate de mașini electrice chinezești

Consecință a volumului impresionant de producție al...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel