Facebook spune că își schimbă politica: Noi măsuri pentru protejarea adolescenților
Autor: Ciprian Dumitrache | 11 oct 2021 / 16:01
Facebook
Facebook
Un director al Facebook a anunțat noi filtre, ce vor fi introduse în aplicațiile sale pentru a proteja adolescenții de conținutul dăunător care circulă pe latformele de socializare.  

Măsura vine după demararea unei anchete parlamentare, care examinează modul în care Facebook ș Instagram pot afecta sănătatea mentală a tinerilor, scrie Reuters.

Nick Clegg, vicepreședintele departamentului de afaceri globale, din cadrul Facebook, s-a declarat deschis unei colaborări cu autoritățile de reglementare, care să vizeze verificarea algoritmilor Facebook, utilizați și în amplificarea conținutului de pe rețeaua de socializare.

Declarațiile acestuia vin la câteva zile după ce un fost responsabil de rang înalt al Facebook, Frances Haugen, a depus mărturie în fața Congresului, denunțând practicile companiei prin care utilizatorii sunt influențați și determinați să își petreacă foarte mult timp pe platformă, ceea ce poate afecta sănătatea mentală a adolescenților.

„Vom face modificări în sistem care va detecta dacă adolescenții se uită obsesiv la același conținut, iar dacă acel tip de conținut, îl poate afecta emoțional îl vom împinge pe adolescent către alt tip de conținut ", a declarat Clegg pentru CNN.

G Ad:

În plus, „introducem ceva numit „ia o pauză”, prin care îi vom determina pe adolescenți să ia doar o pauză de la utilizarea Instagram”, a spus Clegg.

Senatorul Amy Klobuchar, un democrat care prezidează subcomitetul antitrust din cadrul Senatului, a susținut mai multe reglementări împotriva companiilor de tehnologie precum Facebook.

„M-am săturat să aud „aveți încredere în noi”. Este timpul să-i protejăm pe acei părinți care s-au luptat cu problemele generate de dependența copiilor lor de această platformă”, a declarat Klobuchar duminică pentru CNN, imediat după după interviul lui Clegg.

Citește și: Lenovo scade cu 17% într-o zi. Cauza celei mai mari căderi din ultimul deceniu

Ea a spus că Statele Unite au nevoie de o nouă politică privind datele confidențiale, astfel încât oamenii să poată „opta” dacă permit partajarea datelor lor online, dar și reglementări mai clare privind datele privind minorii, care sunt furnizate platformelor precum Facebook.

Clegg a menționat că Facebook și-a suspendat planurile de dezvoltare a Instagram Kids, destinate pre-adolescenților, și a introdus noi controale opționale pentru adulți pentru supravegherea adolescenților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Greva STB are șanse mici să se termine

Șansele ca greva de la STB să se termine sunt foarte...

Testare gratuită COVID-19. Lista completă a farmaciilor

Ministerul Sănătății a modificat lista farmaciilor unde...

Cum afli câți bani ai la Pilonul II de pensii

În România există trei categorii de pensii, Pilonul 1 la...

Curs valutar BNR: Ce se întâmplă cu AURUL, LEUL și EURO

Moneda naţională s-a apreciat vineri în raport cu euro,...

Bloomberg: Renault vrea să-și extindă afacerea din China

Directorul general al Renault, Luca de Meo, s-a săturat...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro