Factura la energie. Clienții CEZ trebuie să știe acest lucru
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Ce se întâmplă cu facturile
Ce se întâmplă cu facturile
CEZ îşi anunţă clienţii că este posibil ca facturile aferente lunii noiembrie să ajungă mai târziu decât în mod normal, întrucât compania modifică sistemul de facturare pentru a se conforma Legii privind plafonarea preţurilor.

"Pentru implementarea măsurilor de compensare/ plafonare a preţurilor în sistemul informatic, conform cu noile prevederi impuse de Legea 259/2021 privind aprobarea OUG 118/2021, CEZ Vânzare anunţă suspendarea temporară a facturării serviciilor de energie electrică şi gaze naturale", se arată într-un comunicat al companiei, remis, miercuri, AGERPRES.

Plafonarea şi/sau compensarea se vor aplica pentru consumul de energie electrică şi/ sau gaze naturale realizat începând cu luna noiembrie. Clienţii CEZ Vânzare care se încadrează în prevederile legislative vor primi facturile cu valorile compensate şi la preţurile plafonate de legislaţia în vigoare.

Implementarea acestor modificări impune suspendarea temporară a facturării pentru a fi efectuate modificările tehnice necesare în sistemul de facturare.

Facturile CEZ Vânzare îşi vor păstra aceleaşi termene de scadenţă agreate în contract (ca număr de zile de la data emiterii), iar formatul facturii CEZ Vânzare va fi optimizat acolo unde este cazul cu informaţii despre tipul şi valoarea compensaţiei în care se încadrează clienţii, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Citește și Greşeala banală care îţi poate dubla factura la gaze. Ce se întâmplă

"În aceste condiţii clienţii casnici CEZ Vânzare pot primi facturile aferente lunii noiembrie mai târziu decât în mod obişnuit. Precizăm că intervalul de emitere mai scurt între facturile emise în lunile noiembrie şi decembrie nu va afecta datele de scadenţă ale acestora. După această primă factură primită cu întârziere procesul de facturare îşi va relua cursul normal, respectând termenele de emitere programate", se arată în comunicat.

Echipa tehnică CEZ Vânzare depune toate eforturile pentru setarea procesului de emitere a facturilor cu valori compensate sau plafonate într-un timp cât mai scurt. Procesul depinde în mare măsură de modul în care Legea 259/2021 va fi aplicată, au completat reprezentanţii companiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel