Facturi mai mari decât pensia. Mohammad Murad, revoltat: Dacă UE ne dictează ce să facem, de ce nu studiază şi acest lucru?

Autor: Mihai Ciobanu
Data publicării:
Mohammad Murad, interviu la DC News
Mohammad Murad, interviu la DC News
EXCLUSIV
Omul de afaceri Mohammad Murad subliniază faptul că Uniunea Europeană, înainte de a impune statelor membre reguli cum este cea de liberalizare a preţurilor la energie, ar trebui să vadă şi care este nivelul de trai al oamenilor, respectiv salariile şi pensiile. 

"Eu nu înţeleg un lucru. Oriunde mergem să cerem orice ni se spune ‚conform Uniunii Europene sau legilor europene’. Păi dacă pe de o parte ni se spune că totul vine de acolo, că ne dictează UE  - o dovadă în acest sens este liberalizarea preţurilor la energie – gaze şi curent electric – de ce nu au venit să studieze faptul că un pensionar din România, astăzi, are pensia mai mică decât facturile pe care le are de plătit la un apartament de 2-3 camere. Păi de ce? Dacă ni se spune că noi nu facem corect politica şi vin de afară şi ne impun anumite reguli...", a atras atenţia omul de afaceri Mohammad Murad, la DC News, în cadrul emisiunii "De Ce Nu în România?".

VIDEO: 

Youtube video image

 

Citeşte şi: Preţ la fabrică vs la supermarket, diferenţă URIAŞĂ. Mohammad Murad, exemplu: Din fabrică pleacă borcanul de zacuscă cu 2,7 lei şi la raft e 7,6 lei

 

Omul de afaceri Mohammad Murad a povestit, în direct la DC News, la emisiunea "De Ce Nu în România", la ce preţ pleacă un borcan de zacuscă din fabrică şi cu cât ajunge să se vândă acesta la raftul supermarketurilor. 

"Eu sunt un om care trăieşte pe teren. Nu e vorba doar despre turism. Noi avem două fabrici... toate sunt legate. Într-una dintre ele facem zacuscă, pateuri, etc... Pleacă de la noi cu 2,7 lei borcanul şi îl găsim la supermarket cu 7,6 lei. De trei ori preţul. Aceşti doi lei cu care pleacă de la mine înseamnă materia primă, borcanul, fabrica, transport... iar ei pentru faptul că îl pun în magazin, fără să adauge nimic în plus, câştigă de trei ori preţul lui. Îmi mai puteţi spune, în aceste condiţii, că există o regulă de joc în aşa numitul capitalism sălbatic?", a povestit Mohammad Murad la DC News. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Ședință de guvern / Foto: gov.ro
Foto: Freepik.com
Dolari și aur / Foto: Freepik
Foto: Freepik.com
Despre prosumatori
Mina Șuior
Majorarea salariilor costă
Pensiile private se modifică / Foto: Freepik
Foto: Freepik.com
Om de afaceri la calculator / Foto: Freepik
Sebastian Burduja / FOTO: Facebook
Start-up Nation
Piața luxului a încasat o lovitură puternică / Foto: Freepik
Bursa
Foto: Freepik.com
Figurine / FOTO: Wikipedia

Japonia și curiozitățile ei: Secretul figurinelor Daruma

La nord de Osaka, ascuns în colinele împădurite ale...

Previziuni / FOTO: Freepik

Adio petrol scump pentru următorii cel puțini doi ani

Experții băncii HSBC au revizuit în scădere prognozele...

Foto: Freepik.com

Producţia industrială a României, în scădere

În perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2025, comparativ...

Analistul economic Adrian Negrescu
Fondul Monetar Internațional / Foto: Banca Mondială / Flickr
Leadership creativ
Foto: Freepik.com
Muncitor
Card bancar / Foto: Freepik
Exploatare de litiu

Experții reduc estimările pentru piața litiului

Pe fondul temerilor privind tarifele și impactul asupra...

Dolari
Donald Trump

pixel