Faliment pe piața criptomonedelor. Victima, o fostă mare companie
Autor: Andreea Craciun
Data actualizării:
Data publicării:
A apelat la Legea falimentului americană penltru a-i proteja pe investitori
A apelat la Legea falimentului americană penltru a-i proteja pe investitori
Unul dintre cele mai mari fonduri speculative pentru criptomonede, Three Arrows (3AC), a declarat faliment. 

Reprezentanții din Statele Unite ai fondului înregistrat în Singapore au depus o cerere de faliment la o instanță din New York. Dosarul a fost înregistrat în temeiul articolului 15 din Codul falimentului din SUA, conceput pentru companiile străine care doresc să pună la adăpost de creditori fondurile aflate în gestionea lor și care aparțin investitorilor americane.

Până anul trecut, fondul, înființat în 2012 de foști angajați ai băncii elvețiene de investiții Credit Suisse Zhu Su și Kyle Davies, gestiona active de aproximativ 10 miliarde de dolari. Cu toate acestea, odată cu scăderea cotațiilor pe piața criptomonedelor, valoarea activelor a scăzut rapid, ajungând deja la 3 miliarde de dolari în aprilie anul curent.

Declararea falimentului, pe fondul protecției față de creditori, ar trebui să ajute fondul să salveze banii clienților americani în timpul lichidării activelor, care va avea loc în temeiul unui ordin judecătoresc din Insulele Virgine Britanice, după ce 3AC nu a mai plătit un împrumut important. 

Observatorii remarcă faptul că, până acum câțiva ani, fondul 3AC a fost un jucător cheie pe piața criptomonedelor. Falimentul său a forțat multe companii de criptomonede să își revizuiască operațiunile și să înăsprească retragerile clienților, în timp ce piețele de criptomonede au continuat să scadă.

Citește și Mark Zuckerberg renunță la proiectul cripto pe fondul prăbușirii pieței

Rămășițele proiectului legat de criptomonede pentru care fondatorul Meta Platforms Inc., Mark Zuckerberg, ”a luat bătaie” din partea Congresului, se oprește oficial și definitiv.

Proiectul pilot Novi al Meta - un serviciu de transfer de bani care utilizează propriul portofel digital de criptomonede al companiei - se va încheia la 1 septembrie, a anunțat serviciul pe site-ul său, al cărui link l-a trimis prin SMS utilizatorilor săi.

Atât aplicația Novi, cât și Novi pe WhatsApp nu vor mai fi disponibile, a precizat compania pe site. Începând cu 21 iulie, utilizatorii nu vor mai putea adăuga bani în conturile lor, a precizat Novi, sfătuindu-i pe utilizatori să își retragă soldul "cât mai curând posibil". Utilizatorii nu își vor putea accesa istoricul tranzacțiilor sau alte date după ce se va încheia proiectul pilot.

Compania intenționează să folosească tehnologia Novi în produse viitoare, cum ar fi în proiectul său metaverse, a declarat un purtător de cuvânt al companiei într-un e-mail.

Citește și Criptomonede. Ethereum: 2,5 miliarde de dolari au fost arse

Ethereum este pe cale să testeze pragul de 1.000 de dolari, important din punct de vedere psihologic. Pierderile de preț din ultimele săptămâni sunt de netăgăduit și, pe măsură ce mulți investitori părăsesc definitiv piața criptomonedelor, numărul tranzacțiilor este și el în scădere.

Pentru blockchain, acest lucru are atât consecințe pozitive, cât și negative. Scăderea interesului pentru criptomonede și NFT descarcă rețeaua, ceea ce duce la scăderea comisioanelor de tranzacționare. Pe de altă parte, cantitatea de monede care sunt arse în fiecare zi scade și ea, în timp ce mineritul furnizează în mod constant o cantitate zilnică de 11.000 ETH. Dacă scădem cei 4.000 de ETH distruși prin ardere, rezultă o creștere netă de 7.000 de ETH.

La sfârșitul anului trecut și la începutul acestui an, rata zilnică de ardere încă mai trecea de 10.000 ETH. De la începutul lunii februarie, însă, numărul tranzacțiilor a scăzut, în timp ce ETH/USD a coborât la 2.000 de dolari.

Odată cu introducerea mecanismului de ardere, în august 2021, mulți entuziaști se așteptau la o explozie a prețurilor. Au avut dreptate, deoarece în noiembrie a fost stabilit un nou maxim istoric de aproape 4800 USD. Cu toate acestea, meritul pentru acest lucru nu se datorează în primul rând actualizării EIP-1559, ci mai degrabă impulsului pozitiv general, deoarece și alte criptomonede au atins noi maxime istorice.

Cu toate acestea, mai mult de 2,5 milioane de ETH ar putea fi arse timp de aproape un an, ceea ce corespunde în prezent unei valori de peste 2,5 miliarde USD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...

Recordul de vizitatori, doborât: Japonia se întrece pe sine

Japonia nu se poate lăuda cu plaje întinse și însorite....


pixel