Faliment pe piața criptomonedelor. Victima, o fostă mare companie
Autor: Andreea Craciun | 04 iul 2022, 09:29
A apelat la Legea falimentului americană penltru a-i proteja pe investitori
A apelat la Legea falimentului americană penltru a-i proteja pe investitori
Unul dintre cele mai mari fonduri speculative pentru criptomonede, Three Arrows (3AC), a declarat faliment. 

Reprezentanții din Statele Unite ai fondului înregistrat în Singapore au depus o cerere de faliment la o instanță din New York. Dosarul a fost înregistrat în temeiul articolului 15 din Codul falimentului din SUA, conceput pentru companiile străine care doresc să pună la adăpost de creditori fondurile aflate în gestionea lor și care aparțin investitorilor americane.

Până anul trecut, fondul, înființat în 2012 de foști angajați ai băncii elvețiene de investiții Credit Suisse Zhu Su și Kyle Davies, gestiona active de aproximativ 10 miliarde de dolari. Cu toate acestea, odată cu scăderea cotațiilor pe piața criptomonedelor, valoarea activelor a scăzut rapid, ajungând deja la 3 miliarde de dolari în aprilie anul curent.

Declararea falimentului, pe fondul protecției față de creditori, ar trebui să ajute fondul să salveze banii clienților americani în timpul lichidării activelor, care va avea loc în temeiul unui ordin judecătoresc din Insulele Virgine Britanice, după ce 3AC nu a mai plătit un împrumut important. 

Observatorii remarcă faptul că, până acum câțiva ani, fondul 3AC a fost un jucător cheie pe piața criptomonedelor. Falimentul său a forțat multe companii de criptomonede să își revizuiască operațiunile și să înăsprească retragerile clienților, în timp ce piețele de criptomonede au continuat să scadă.

Citește și Mark Zuckerberg renunță la proiectul cripto pe fondul prăbușirii pieței

Rămășițele proiectului legat de criptomonede pentru care fondatorul Meta Platforms Inc., Mark Zuckerberg, ”a luat bătaie” din partea Congresului, se oprește oficial și definitiv.

Proiectul pilot Novi al Meta - un serviciu de transfer de bani care utilizează propriul portofel digital de criptomonede al companiei - se va încheia la 1 septembrie, a anunțat serviciul pe site-ul său, al cărui link l-a trimis prin SMS utilizatorilor săi.

Atât aplicația Novi, cât și Novi pe WhatsApp nu vor mai fi disponibile, a precizat compania pe site. Începând cu 21 iulie, utilizatorii nu vor mai putea adăuga bani în conturile lor, a precizat Novi, sfătuindu-i pe utilizatori să își retragă soldul "cât mai curând posibil". Utilizatorii nu își vor putea accesa istoricul tranzacțiilor sau alte date după ce se va încheia proiectul pilot.

Compania intenționează să folosească tehnologia Novi în produse viitoare, cum ar fi în proiectul său metaverse, a declarat un purtător de cuvânt al companiei într-un e-mail.

Citește și Criptomonede. Ethereum: 2,5 miliarde de dolari au fost arse

Ethereum este pe cale să testeze pragul de 1.000 de dolari, important din punct de vedere psihologic. Pierderile de preț din ultimele săptămâni sunt de netăgăduit și, pe măsură ce mulți investitori părăsesc definitiv piața criptomonedelor, numărul tranzacțiilor este și el în scădere.

Pentru blockchain, acest lucru are atât consecințe pozitive, cât și negative. Scăderea interesului pentru criptomonede și NFT descarcă rețeaua, ceea ce duce la scăderea comisioanelor de tranzacționare. Pe de altă parte, cantitatea de monede care sunt arse în fiecare zi scade și ea, în timp ce mineritul furnizează în mod constant o cantitate zilnică de 11.000 ETH. Dacă scădem cei 4.000 de ETH distruși prin ardere, rezultă o creștere netă de 7.000 de ETH.

La sfârșitul anului trecut și la începutul acestui an, rata zilnică de ardere încă mai trecea de 10.000 ETH. De la începutul lunii februarie, însă, numărul tranzacțiilor a scăzut, în timp ce ETH/USD a coborât la 2.000 de dolari.

Odată cu introducerea mecanismului de ardere, în august 2021, mulți entuziaști se așteptau la o explozie a prețurilor. Au avut dreptate, deoarece în noiembrie a fost stabilit un nou maxim istoric de aproape 4800 USD. Cu toate acestea, meritul pentru acest lucru nu se datorează în primul rând actualizării EIP-1559, ci mai degrabă impulsului pozitiv general, deoarece și alte criptomonede au atins noi maxime istorice.

Cu toate acestea, mai mult de 2,5 milioane de ETH ar putea fi arse timp de aproape un an, ceea ce corespunde în prezent unei valori de peste 2,5 miliarde USD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

S-a aflat ce funcție are la BNR de fapt astroloaga Minerva

În urmă cu câteva zile a ajuns în spațiul public...

Ucraina a intrat în incapacitate de plată

Două importante agenţii internaţionale de evaluare...

Romgaz are o nouă conducere pentru următoarele patru luni

Consiliul de Administrație al S.N.G.N. Romgaz S.A. s-a...

Seceta a lovit și un oraș din nordul Canadei

Oraşul Iqaluit din nordul Canadei a declarat vineri...

Rușii caută un nume pentru lanțul Starbuck. Ce a ieșit FOTO

Fiecare cu misiunea lui. Președintele Putin luptă...

Spania: O nouă grevă la Easyjet în acest weekend

Piloții companiei aeriene spaniole au anunțat o nouă...

Rompetrol Rafinare, profit de peste 58 milioane de dolari

Rompetrol Rafinare a înregistrat, în perioada ianuarie -...

Chinezii investesc peste 7 miliarde de euro în Ungaria

Grupul chinez CATL a anunţat vineri că va construi în...

Trase de urechi de BNR, băncile au scăzut ROBOR-ul sub 8%

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se...

UE ar putea apela la compania SpaceX a lui Elon Musk

Agenţia Spaţială Europeană (ESA) a demarat discuţiile...

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?